Dumitru Buzatu, despre excluderea pesediștilor absenți la moţiune: E o prostie! Reacţiile de orgoliu nu fac bine partidelor

Dumitru Buzatu, despre excluderea pesediștilor absenți la moţiune: E o prostie! Reacţiile de orgoliu nu fac bine partidelor

PSD trebuie să dea dovadă de înţelegere faţă de parlamentarii bolnavi care au lipsit de la şedinţa în care ar fi trebuit votată moţiunea de cenzură, dar nu a fost întrunit cvorumul, susține liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

El afirmă că excluderile imediate şi reacţiile de orgoliu nu fac bine partidelor, mai ales înainte de alegeri.

Dumitru Buzatu spune că PSD a întârziat prea mult depunerea moţiunii de cenzură.

”Cred că a întârziat foarte mult cu depunerea acestei moţiuni de cenzură şi mai mult decât atât, am afirmat în repetate rânduri că Guvernul Orban nu trebuia votat”, a declarat Buzatu, la RFI România.

ADVERTISING

”Să nu ne pripim!”

”Mai întâi, trebuie să stăm de vorbă cu oamenii, să vedem din ce motiv nu au fost prezenţi (...). Dacă erau bolnavi şi erau într-o situaţie extraordinară, cred că trebuie să manifestăm înţelegere faţă de oamenii aceştia.

Dacă au fost unele cazuri în care oamenii au plecat din partid, se gândiseră să se ralieze la alte formaţiuni politice, atunci trebuie să avem un anumit comportament.

Dacă au fost situaţii din acestea de excepţie, o boală, deplasare într-un loc din care nu s-a putut întoarce la timpul potrivit, faţă de aceştia trebuie să dăm dovadă de înţelegere, trebuie să judecăm de la caz la caz”, argumentează el.

ADVERTISING

Întrebat dacă PSD ar trebui să nu se grăbească în privinţa excluderilor, după eşecul moţiunii de cenzură, Dumitru Buzatu a răspuns: 

”E o prostie, nici un partid nu ar trebui să se grăbească foarte tare cu excluderile, până când nu găseşte motivaţia adevărată a unui gest pe care unul dintre membrii partidului respectiv, cu atât mai mult cu cât e vorba de parlamentari, l-a făcut.

Trebuie să fim foarte atenţi cu oamenii (...). Excluderile imediate, reacţiile acestea de orgoliu nu fac bine partidelor şi lucrul acesta cu atât mai mult cu cât ne apropiem de o perioadă electorală, în care de preferat ar fi pentru partide să fie stăpâne pe situaţie, să nu semene confuzie în rândul propriilor membri şi să nu ia măsuri pripite”.

ADVERTISING

Parlamentarii PSD au fost amenințați cu excluderea

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, luni, după ce şedinţa în care ar fi trebuit dezbătută şi votată moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum, că parlamentarii PSD care au absentat vor fi excluşi.

PSD anunţă că parlamentarii care au lipsit la moțiune vor fi excluşi - printre ei, Cătălin Rădulescu și Carmen Dan

Nu au fost în sală senatorii Roxana Natalia Paţurcă şi Carmen Dan, dar nici deputaţii Cătălin Rădulescu, Adrian Tudor şi Dan Ciocan.

Carmen Dan a declarat că mama sa a fost diagnosticată cu COVID-19, iar ea se află în izolare deşi testul său a fost negativ.

Deputatul Dan Ciocan a fost exclus deja din partid de către organizaţia PSD Caracal pentru că a absentat de la moţiunea de cenzură.

Unul dintre social-democrații care au lipsit la moțiune a fost deja exclus din PSD

Deputatul PSD Adrian Todor afirmă că situaţia sa era cunoscută de către liderul PSD, Macel Ciolacu, căruia i-a trimis şi documente justificative. ”E mai uşor să cadă nişte capete mărunte, decât să-şi asume responsabilitatea eşecului”, a afirmat deputatul.

Cătălin Rădulescu a susţinut să s-a simţit rău, că a tuşit ”cu sânge” şi că luni după-amiază, la ora 14:30, oră la care începea şedinţa care nu a întrunit cvorum, se afla la spital, pentru a face analize medicale.

Citește și:

Ciolacu spune că votul pentru moțiune poate fi reluat, dar așteaptă decizia CCR


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇