PSD va avea cel puţin un om în minus la votul pe moțiune: Carmen Dan e în izolare, mama ei are COVID

PSD va avea cel puţin un om în minus la votul pe moțiune: Carmen Dan e în izolare, mama ei are COVID

PSD va avea un parlamentar în minus la dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură. Senatorul Carmen Dan e în izolare, după ce mama ei a fost diagnosticată cu noul coronavirus.

Fostul ministru de Interne a confirmat zvonurile pe contul de Facebook. Ea a spus că, dacă nu era nevoită să se izoleze, ar fi participat la votul pe moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban.

Ciolacu anunță cine ar putea fi premierul PSD, dacă trece moțiunea

”După o săptămână extrem de agitată, cu griji și gânduri de toate felurile legate de starea de sănătate a mamei mele, care în cursul săptămânii trecute a fost testată și ulterior confirmată cu virusul SARS-COV-2, astăzi se conturează a fi o zi de tristă amintire, atât din punct de vedere personal, cât, mai ales, politic.

ADVERTISING

Confirm astfel zvonurile conform cărora eu astăzi nu voi fi prezentă în Parlamentul României pentru a vota alături de colegii mei pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. În oricare alte condiții, nu cred că e nevoie să asigur pe nimeni că aș fi fost acolo. O fractură de mână sau de picior, o răceală mai mult sau mai puțin banală sau orice altă problemă de acest gen nu m-ar fi oprit să ajung în Parlament”, a scris Carmen Dan pe rețeaua socială.

Ea a precizat însă că, deși mama ei a testat pozitiv, rezultatele testelor în cazul ei au ieșit negative.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cum poate moțiunea să pice fără să fie respinsă la vot. Opțiunile președintelui – Interviu

”Altfel spus, în aceeași zi în care mama a fost confirmată eu am fost testată, iar rezultatul este negativ. Nu am simptome de niciun fel, doar că legea îmi impune să stau în autoizolare, lucru pe care îl voi respecta!”, se mai arată în postare.

https://www.facebook.com/carmendaniela.dan/posts/3523867614304230

PSD vrea toți parlamentarii pe front

Precizăm că mai multe surse Digi24 au arătat că și deputatul PSD de Arad Adrian Todor a fost trimis în carantină 14 zile, astfel că va lipsi de la votul moțiunii.

ADVERTISING

Amintim că PSD contează pe prezenţa tuturor parlamentarilor săi şi se aşteaptă ca toţi să voteze moţiunea azi. 

”Cine nu se prezintă sau votează invers, dacă nu există o cauză obiectivă, înseamnă că nu mai face parte din echipa PSD”, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu

La ora 14:00 începe dezbaterea moțiunii de cenzură în Parlament. Votul este programat la ora 17:30.

Urmărește LIVE cum se desfășoară dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură - PSD vrea să dea azi jos Guvernul Orban. Pe voturile cui se bazează

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇