Ciolacu spune că votul pentru moțiune poate fi reluat, dar așteaptă decizia CCR

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirmă că ar trebui aşteptată decizia CCR în legătură cu moţiunea de cenzură, dar susţine că, în mod ”categoric” se va relua votul. Întrebat cum va face PSD acest lucru încât să fie constituţional sau dacă se va da votul pe această moțiune sau pe alta, Ciolacu a făcut declaraţii evazive.

”Nu consider că este un eşec pentru că în acest moment nu avem un vot”, a afirmat, luni seară, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă votul se va relua, Ciolacu a răspuns: ”Categoric”.

ADVERTISING

Liderul PSD susţine că, dacă se va ajunge la vot, moţiunea de cenzură va trece.

În acest moment nu am avut un vot pe moţiune”, a afirmat Ciolacu.

Guvernul susține că moţiunea de cenzură nu mai poate fi votată din nou, însă decizia este la CCR

Întrebat cum va proceda PSD pentru ca demersul să fie constituţional, având în vedere că sesiunea extraordinară s-a încheiat, Ciolacu a precizat: ”Avem dreptul constituţional să depunem moţiune de cenzură în sesiune ordinară. Noi, începând de mâine intrăm în sesiune ordinară”.

ADVERTISING

În plus, Ciolacu a afirmat că seva da un vot pe moţiune, fie care este ”aceasta sau alta”.

Întrebat exact dacă votul va fi reluat pe această moţiune sau pe alta, Ciolacu a afirmat: ”Politic, noi ar trebui în acest moment să aşteptăm, pe această moţiune, decizia CCR. Putem să avem vot şi să vină CCR să spună că e neconstituţional şi să punem Guvernul la loc”.

Liderul PSD a precizat că primul termen a fost stabilit în 15 septembrie.

PSD nu a reușit să dea jos Guvernul Orban, pentru că nu a fost cvorum pentru votul moțiunii. 5 parlamentari social-democrați au lipsit

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇