Dominic Fritz: Premierul a aruncat România într-o criză politică. Problema românilor este spirala scumpirilor

Dominic Fritz: Premierul a aruncat România într-o criză politică. Problema românilor este spirala scumpirilor

Preşedintele USR PLUS Timiş, Dominic Fritz, îl acuză pe premierul Florin Cîţu că „a aruncat România într-o criză politică”, prin îndepărtarea lui Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiţiei.

Edilul Timişoarei afirmă că problema arzătoare a românilor nu este ministrul Justiţiei, ci spirala scumpirilor cauzate de „gestionarea dezastruoasă” a liberalizării pieţei de energie electrică şi gaz, care loveşte în veniturile personale şi ale administraţiilor locale.

"Prim-ministrul Florin Cîţu a aruncat România într-o criză politică pentru a-l îndepărta pe Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiţiei. Demiterea lui Stelian Ion nu e un gest nervos, din cauză că lui Florin Cîţu nu i-a ieşit planul cu PNDL 3, program guvernamental care, în forma actuală, ar fi doar un cadou pentru baronii PNL. Aceasta este scuză.

ADVERTISING

Mai bine rămâi în istorie ca 'omul baronilor' decât ca prim-ministrul care a oprit, cu forţa, noaptea, reformele în Justiţie. Ultimul prim-ministru care şi-a aruncat în criză propriul guvern a fost tot liberal şi tot din cauza Justiţiei. Atunci, indezirabilă era Monica Macovei, acum este Stelian Ion, povestea este aceeaşi, pentru cei care şi-o amintesc.

Mie mi-au povestit-o mulţi, în stradă, la protestele împotriva OUG 13, printre multe alte istorii politice din România", a scris Dominic Fritz pe contul său de Facebook.

Florin Cîțu trebuie să plece

Primarul Timişoarei susţine că Stelian Ion a încercat să schimbe regulile jocului, prin organizarea unor concursuri adevărate pentru funcţiile de conduceri din Parchetul General, DNA şi DIICOT.

ADVERTISING

"Din păcate, o parte din PNL, reprezentată acum de Florin Cîţu, a dovedit din nou că nu are voinţă politică pentru reforma Justiţiei. Dacă am întreba oamenii despre problema lor arzătoare, răspunsul ar fi spirala scumpirilor cauzate de gestionarea dezastruoasă a liberalizării pieţei de energie electrică şi gaz, care loveşte în veniturile personale şi ale administraţiilor locale, nu ministrul Justiţiei.

Şi eu aştept de la Guvernul României răspuns şi soluţii la această problemă uriaşă. Cunosc oameni buni din PNL, şi de aici, şi de la Bucureşti. Şi ştiu că doar PNL şi USR PLUS au puterea, împreună, să îndrepte ţara în direcţia cea bună, dar nu cu Florin Cîţu la conducerea guvernului", încheie Dominic Fritz.

ADVERTISING

Iohannis încă nu a semnat cererea de revocare

Preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea premierului Florin Cîţu de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi o analizează, a anunţat joi dimineață Administrația Prezidențială.

”Preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează. Revenim cu informaţii”, a transmis Președinția.

Toate informațiile despre scandalul care aruncă România în criză politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇