Concedieri la CJ Prahova, peste 100 de posturi vor fi desființate. Președintele CJ, Iulian Dumitrescu (PNL), zice că e "reducere de Black Friday"

Aleşii din Consiliul Judeţean Prahova au aprobat, vineri, reducerea organigramei aparatului propriu al instituţiei cu 101 posturi, decizie luată la propunerea noului preşedinte al CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu.

Adoptarea hotărârii în ziua cu cele mai mari reduceri de preţuri de către retailerii din comerţ a fost prezentată de instituţie şi de preşedintele acesteia drept „reducere de Black Friday”.

"Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, la propunerea preşedintelui Iulian Dumitrescu (PNL), reducerea cu 101 posturi a aparatului propriu al administraţiei publice judeţene. Începând cu data de 1 ianuarie 2021, Consiliului Judeţean Prahova va avea, în aparatul propriu, un număr de 146 de posturi, faţă de 247 câte sunt în prezent”, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean Prahova.  

Potrivit instituţiei, posturile din noua organigramă vor fi ocupate "conform prevederilor legale, pe bază de concurs”, iar în urma concedierilor se va face o economie de 12 milioane de lei anual.

ADVERTISING

Decizia de desfiinţare a celor 101 posturi a fost prezentată de către CJ Prahova drept "reducere de Black Friday”, iar preşedintele Iulian Dumitrescu a şi făcut o postare pe pagina sa de Facebook în acest sens. 

  "Aşa cum era de aşteptat, consilierii judeţeni PSD şi PPUSL nu au participat la vot”, a scris Iulian Dumitrescu pe Facebook.  

Fostul preşedinte al CJ Prahova, Bogdan Toader (PSD), care este şi consilier judeţean, a afirmat că decizia este una "eminamente politică”. El a acuzat că, pe de o parte, se desfiinţează posturi şi se fac concedieri, iar în acelaşi timp se fac transferuri din alte instituţii publice la Consiliul Judeţean.  

"Nu am dat nici un vot împotrivă, nici un vot pentru. Noi nu am participat la vot pentru că nu considerăm că este bine fundamentată şi bine analizată această decizie, mai ales când vedem că sunt transferaţi oameni în Consiliul Judeţean în ultima perioadă, deşi se urlă din toţi plămânii că, vai Doamne, bugetul este grevat de multitudinea de angajaţi a Consiliului Judeţean. Dacă sunt atât de mulţi de ce transferăm alţii?”, a declarat Bogdan Toader pentru News.ro.  

ADVERTISING

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat că urmează desfiinţarea a două direcţii ale Consiliului Judeţean, acestea însumând alte 164 de posturi, şi evaluarea celorlalte structuri şi instituţii ale administraţiei publice din judeţ.

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a aprobat vineri, la propunerea preşedintelui Iulian Dumitrescu, reducerea aparatului propriu cu 101 posturi.

"Începând cu data de 1 ianuarie 2021, Consiliul Judeţean Prahova va avea, în aparatul propriu, un număr de 146 de posturi, faţă de 247 câte sunt în prezent. În şedinţa de astăzi, (…) consilierii judeţeni din Prahova au aprobat, cu largă majoritate, proiectul iniţiat de preşedintele Iulian Dumitrescu privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare ale acestuia", se precizează într-un comunicat al CJ Prahova transmis AGERPRES.

ADVERTISING

Conform sursei citate, posturile din noua organigramă vor fi ocupate conform prevederilor legale, pe bază de concurs.

Potrivit proiectului aprobat, restructurarea determină o economie la bugetul instituţiei, previzionat pentru anii 2021-2024, de circa 48 de milioane de lei, respectiv 12 milioane de lei anual.

Preşedintele Iulian Dumitrescu a anunţat, totodată, că urmează desfiinţarea a două direcţii ale CJ Prahova, acestea însumând alte 164 de posturi, precum şi evaluarea celorlalte structuri şi instituţii ale administraţiei publice judeţene.

"Restructurarea are drept scop gestionarea eficientă a resurselor financiare limitate şi reducerea cheltuielilor de personal, precum şi îmbunătăţirea şi eficientizarea funcţionalităţii activităţii aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova prin aplicarea principiilor meritocraţiei şi responsabilităţii", se menţionează în proiectul de hotărâre iniţiat de Iulian Dumitrescu.

Preşedintele CJ Prahova anunţa, pe 5 noiembrie, că propune reducerea aparatului de specialitate al instituţiei cu aproape o jumătate din numărul de posturi existente, dar şi desfiinţarea a două direcţii din subordine. Iulian Dumitrescu a precizat, într-o conferinţă de presă, că actuala structură de personal este "plafonată şi plină de pile de partid", astfel că, în actuala formulă, obiectivele pe care şi le-a propus nu pot fi îndeplinite.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇