Ce zice Ciolacu despre o alianță PSD - AUR, invocată recent de un vice PNL

Ce zice Ciolacu despre o alianță PSD - AUR, invocată recent de un vice PNL

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a respins ideea privind realizarea unei alianțe cu AUR. Cât timp sunt eu președinte al PSD, nu se va lua în calcul, a spus Ciolacu.

Președintele PSD a răspuns unei întrebări privitoare la o posibilă alianță PSD-AUR.

„Nu am avut niciodata de gând și, mai mult ca sigur, cât timp sunt eu președinte al PSD nu se va lua în calcul o alianță cu AUR”, a explicat Marcel Ciolacu, sâmbătă, în timpul unei conferințe de presă, potrivit news.ro.

În schimb, PSD nu exclude varianta unei alianțe pre sau postelectorale cu PNL, liderii celor două formațiuni politice aflate la guvernare urmând să stabilească oportunitatea acesteia.

ADVERTISING

Recent, vicepreședintele PNL Robert Sighiartău a spus că vede PSD guvernând cu AUR din 2024.

”PSD are un joc murdar, dublu, apropo de coaliţie şi de parteneriat, iar eu văd PSD guvernând cu AUR din 2024.. Mă bazez în primul rând pe legăturile care stau în spatele acestor partide politice, inclusiv în modul în care AUR alege să se bată cu PSD în teritoriu”, a spus Sighiartău.

Potrivit ultimului sondaj CURS, realizat la comanda PSD, PNL și AUR sunt la egalitate, în timp ce PSD rămâne pe primul loc, la intențiile de vot ale românilor la alegerile parlamentare.

ADVERTISING

Potrivit sondajului, PSD se situează pe primul loc cu 32%, iar AUR şi PNL sunt la egalitate, cu 19%. Cele două partide sunt urmate de UDMR, cu 15% și de USR, care are 12% din opțiunile de vot.

În sondaj a fost luat în calcul și partidul Dianei Șoșoacă, S.O.S. România, care a adunat 4% din intențiile de vot, la fel ca PMP.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 - 31 august, faţă în faţă la domiciliul respondenţilor, pe un eşantion de 1067 de persoane, în vârstă de 18 ani şi peste. 

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇