Vice PNL: E clar cu ochiul liber că de când a venit domnul Ciolacu zici că avem ghinion. Văd PSD guvernând cu AUR din 2024 UPDATE Replica din PSD

Vice PNL: E clar cu ochiul liber că de când a venit domnul Ciolacu zici că avem ghinion. Văd PSD guvernând cu AUR din 2024 <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Replica din PSD

Deputatul PNL Robert Sighiartău, vicepreşedinte al partidului, susţine că nu vrea să fie critic şi să profite de tragedii, dar ”e clar cu ochiul liber că de când a venit domnul Ciolacu zici că avem ghinion”.

Sighiartău a mai spus că vicepreşedinţii PNL nu au ştiut de anunţul premierului Ciolacu privind asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale şi a menţionat că PNL trebuie să aibă o strategie proprie, pentru că nu poţi să te bazezi pe PSD, pe care îl vede guvernând cu AUR din 2024.

Robert Sighiartău a declarat marţi la Prima News că ”nu şi-ar fi dorit niciodată ca România lucrului bine făcut să găsească PNL la guvernare alături de PSD”.

În replică, deputatul PSD Daniel Suciu îi aminteşte că "în timp ce mureau sute de români pe zi în pandemie guvernul Orban-PNL fura pe rupte la Unifarm!".

Lucrurile nu stau foarte bine pentru PNL şi nici pentru guvernare

”Asta este clar şi se vede cu ochiul liber că lucrurile nu merg într-o direcţie neapărat bună, nu o spun eu, o spun sondajele. Această coaliţie a dăunat PNL, pentru că se vede în sondaje.

ADVERTISING

Nu numai că PNL şi-a construit în timp un mesaj anti-PSD şi în antiteză cu PSD, pe toate liniile, în special pe cele economice, având o viziune de dreapta, dar şi pentru că modul de a face politică este diferit. Poate şi acesta este motivul pentru care ei se bucură constant de un 30% sau de aproximativ 2 milioane de voturi, este bazinul tradiţional.

Vine de la modul lor de organizare, de la faptul că baronii lor judeţeni, locali au structură de resursă umană, de numire a oamenilor. (..)  E clar că sunt mai bine organizaţi din punctul acesta de vedere. Iar PNL suscită interesul electoratului prin lideri, prin politici publice, prin direcţia şi istoria pe care a avut-o. În acest moment, lucrurile nu stau foarte bine pentru PNL şi nici pentru guvernare”, a afirmat Sighiartău. 

El a continuat: ”Nu vreau să fiu un critic şi să profit de tragediile acestea care au fost, dar e clar cu ochiul liber că de când a venit domnul Ciolacu, domnule, zici că avem ghinion, avem problema şi situaţia cu azilele, avem două demiteri din Guvern, şi-a demis doi miniştri, am avut această tragedie recentă la Crevedia şi am avut 2 Mai, pe lângă situaţia drogurilor”, a arătat deputatul PNL. 

ADVERTISING

Acum deciziile se iau într-un grup restrâns de 6

Deputatul a mai spus că el consideră că ”PNL în acest moment nu face parte dintr-o coaliţie cu un parteneriat corect”.

”Am spus asta de mai multe ori, am spus-o şi în interiorul partidului. (..) E clar că în această coaliţie lucrurile nu mai funcţionează cum ar trebui să funcţioneze, există  frustrare în rândul membrilor PNL, în special a liderilor judeţeni, a preşedinţilor de CJ, a oamenilor care aduc voturi pentru PNL, că la nivel naţional partidul nu este reprezentat cum trebuie şi în negocierile cu PSD partidul pierde”, a arătat el. 

Sighiartău a dat exemplul asumării răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale. ”Nu ştiam nici noi, vicepreşedinţii, sunt membru în BPN. Din păcate, există o nemulţumire legată de felul în care se iau deciziile, acum deciziile se iau în într-un grup restrâns de şase, preşedinte, secretar general şi prim-viceprşeedijnţi, există o frustrare pentru că partidul nici măcar nu ştie ce să comunice (..)  care este direcţia. În momentul în care se anunţă public că premierul vine cu asumarea răspunderii, trebuie să consulţi partidul”, consideră Sighiartău.

ADVERTISING

Deputatul a menţionat că ”PNL trebuie să aibă o strategie proprie, pentru că nu poţi să te bazezi pe PSD”.

”Va trebui să avem o discuţie foarte clară până în luna decembrie, după aceea va fi prea târziu. Eu, personal, care am tras la această construcţie, consider că trebuie făcut ceva până în luna decembrie, pentru a ne prezenta la alegerile de anul viitor resetaţi şi cu nişte soluţii viabile. (..)

Mă bucur că domnul Ciucă a fost de acord cu această provocare a mea, în momentul în care s-a votat lista miniştrilor şi programul de guvernare, am lansat această provocare ca dânsul cu prim-vicepreşedinţii să îşi asume dacă PNL va scădea în sondajele de opinie şi va fi într-o situaţie delicată. (..). Dânsul a spus că şi-o va asuma, a spus-o şi în BPN, a spus-o şi în întâlnirea cu parlamentarii şi cred în cuvântul de militar, de general al domnului Ciucă”, a mai comentat Sighiartău. 

Deputatul PNL vede PSD guvernând cu AUR din 2024.

”PSD are un joc murdar, dublu, apropo de coaliţie şi de parteneriat, iar eu văd PSD guvernând cu AUR din 2024.. Mă bazez în primul rând pe legăturile care stau în spatele acestor partide politice, inclusiv în modul în care AUR alege să se bată cu PSD în teritoriu”, a declarat Robert Sighiartău.

”PSD a început clar să se erodeze, nu mai ating pragul de 30% demult”

”Sunt sub 30% dinainte de a prelua guvernarea. În acest moment, AUR-ul, din cauza lipsei de leadership, din cauza modului în care se conduc anumite ministere, politica de comunicare a Guvernului, poate fi propulsat pe primul loc, este scenariul extrem de valabil. Există, pe lângă sondajele relevante la nivel naţional, o majoritate tăcută care la acest moment nu spune că votează cu AUR, de ruşine.

Eu sunt sigur că AUR poate să bată PSD dar mai am şi acum semne de întrebare legat de ceea ce se întâmplă între PSD şi AUR. De-a lungul timpului, am văzut o potenţare între cel două partide şi cei doi lideri”, a subliniat Sighiartău.

Deputatul liberal a menţionat că ”scenariul cel mai bun pentru PSD este clar, şi anume ca PSD să intre în turul doi cu candidatul AUR, pentru că atunci domnul Ciolacu e sigur că va ajunge preşedinte”.

”Asta cred dânşii în acest moment şi asta încerc să le spun şi colegilor, că se vede de la o poştă”, a subliniat Sighiartău. 

Replica PSD: În timp ce mureau sute de români pe zi în pandemie, guvernul Orban-PNL fura pe rupte la Unifarm

În replică la declaraţiile sale, deputatul PSD Daniel Suciu îi aminteşte că, "în timp ce mureau sute de români pe zi în pandemie, guvernul Orban-PNL fura pe rupte la Unifarm!"

”Robert, tu vorbeşti de ghinion? Parcă am mai auzit acest cuvânt folosit cinic de cineva…dacă tu nu eşti băgat în seamă prin Modrogan, văd că ai deprins obiceiul prost de a uita. Hai, nu uita că în timp ce mureau sute de români pe zi în pandemie guvernul Orban-PNL fura pe rupte la Unifarm!

Ai uitat, Robert, cum aţi închis pieţele pentru ţărani şi voi trabuceaţi cu wiskane prin birouri?

Ai uitat că-n guvernarea voastră se scoteau bolnavii noaptea de prin spitale?

Ai uitat de Cîţu şi miliardele împrumutate fără să se vadă?! Şi tu vorbeşti de alţii?”, a scris pe Facebook Daniel Suciu.

El a susţinut că preocuparea PSD este de a reforma statul.

”Sincer, preocuparea noastră nu este scăderea voastră în sondaje, tocmai că lumea ştie ce-aţi făcut, preocuparea noastră este să reparăm şi să reformăm statul român. Asta-i doare pe români nu procentele voastre!”, a adăugat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇