Barna a înţeles că Vlad Voiculescu a fost dat afară doar pentru o problemă de comunicare

Barna a înţeles că Vlad Voiculescu a fost dat afară doar pentru o problemă de comunicare

Vicepremierul Dan Barna susţine că fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a fost demis din funcţie doar pentru „o neperformanţă în zona de comunicare”.

Barna a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la TVR1, că „Vlad Voiculescu a făcut ceea ce trebuia să facă în perioada în care a fost ministru”.

„În esenţă, ceea ce i s-a reproşat a fost o neperformanţă în zona de comunicare, pentru că alte elemente concrete nu am văzut să fie prezentate în toată această perioadă. (…) Fiind în prima linie a luptei cu această pandemie, Ministerul Sănătăţii fiind un minister pe care sunt toate farurile în momentul de faţă, în toată această perioadă presiunea fost foarte mare.

ADVERTISING

Evident că unele aspecte de comunicare nu au fost poate cele mai fericite, dar, dincolo de asta, poziţia noastră - şi cu asta nu o să merg mai departe - a fost că Vlad Voiculescu a făcut ceea ce trebuia să facă în perioada în care a fost ministru", a afirmat Barna.

Problema era ... protocolul

Potrivit acestuia, situaţia de criză creată după demiterea lui Voiculescu a fost generată de faptul că protocolul iniţial de constituire a coaliţiei de guvernare nu a prevăzut modalitatea de remaniere a unui ministru, iar gestul premierului a fost "un exerciţiu neinspirat de manifestare a rolurilor în cadrul unei coaliţii".

"Situaţia în care s-a ajuns a arătat tocmai că nu am avut lucrul acesta clarificat. În ultimele două zile exact asta am făcut: am stabilit un mecanism prin care o situaţie cum s-a întâmplat, cea cu Vlad Voiculescu, să nu mai fie posibilă. (...)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eu spun că felul în care ideea unei demiteri a fost înţeleasă şi este înţeleasă de USR PLUS şi de PNL, şi de premier, s-a dovedit fundamental diferită şi exact pentru asta a trebuit să stăm două zile să clarificăm că în opinia noastră - şi a devenit foarte clar acum - demiterea unui ministru trebuie făcută prin dialog cu partidul care l-a promovat în poziţia respectivă, prin discutarea unor elemente foarte clare de evaluare şi a unor criterii obiective în baza cărora i se reproşează unui ministru lipsa de performanţă, faţă de varianta în care s-au întâmplat lucrurile, cu o demitere unilaterală şi necomunicată", a adăugat Dan Barna.

ADVERTISING

Context

În urma deciziei de revocare a ministrului Sănătății, copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS.

Luni seara, liderii coaliției de guvernare au discutat timp de 4 ore, dar nu au ajuns la nicio înțelegere. A urmat marți o nouă ședință, la finalul căreia, după 6 ore de discuții, liderii coaliției de guvernare au anunțat că au găsit o soluție la criza politică.

Mai exact, Florin Cîțu a rămas premier acceptat de USR PLUS și s-a semnat un act adițional la acordul de constituire a coaliției. Iată ce prevede actul adițional semnat de liderii coaliției de guvernare (Document)

Iată şi alte declaraţii ale lui Dan Barna despre criza din coaliţie:

Dan Barna: De fapt, de aici au apărut toate problemele

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇