Tableta iPad Pro 2021 de la Apple e perfectă pentru apeluri video dintr-un motiv simplu (Video)

Tableta iPad Pro 2021 de la Apple e perfectă pentru apeluri video dintr-un motiv simplu (Video)

Dintre toate funcțiile cu care Apple a dotat noua tabletă iPad Pro 2021, una iese în evidență în mod special. Asta pentru că o transformă în cel mai bun dispozitiv pentru apeluri video.

Pentru cei care nu au urmărit evenimentul Apple, este vorba despre Center Stage, funcția care se asigură că subiectul rămâne în centrul cadrului oriunde și oricum s-ar mișca.

Tableta reușește acest lucru grație obiectivului ultra-wide cu un camp vizual de 120 de grade și unei tehnologii bazate pe machine learning.

Astfel, în funcție de ce se întâmplă în cadru, camera frontală a iPad Pro 2021 dă automat zoom sau devine panoramică, pentru a menține subiectul centrat în imagine, pe cât posibil.

sb3qzhWVSF789ASaabEM2U-970-80
Sursa: Apple

Asta înseamnă că nu mai e cazul să-ți faci griji că trebuie să-ți găsești cea mai bună poziție ori cel mai bun loc din casă (sau de la birou) pentru a avea un cadru potrivit de fiecare dată când ești într-un apel video.

ADVERTISING

E clar că funcția e foarte utilă, mai ales în contextul avântului pe care l-a luat munca de acasă, însă ideea nu e nouă: găsim funcții similare la Google Nest Hub Max, Facebook Portal și la Amazon Echo Show 10.

Dar iPad Pro 2021 are ceva în plus.

De fapt, are acel ceva în plus care chiar face diferența. În loc să se limiteze doar la anumite servicii de apeluri video, așa cum se întâmplă în cadrul celorlalte dispozitive, funcția Center Stage a noii tablete de la Apple funcționează cu absolut orice aplicație de acest gen.

Deci nu vei fi limitat doar la FaceTime (și, eventual, alte câteva), ci vei beneficia de o încadrare mai bună și atunci când folosești Zoom, Teams de la Microsoft, Discord, Twitch și Google Meet. Și altele similare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tot ce mai rămâne de făcut este ca furnizorii acestor servicii să permită activarea funcției. Dar, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla foarte curând - pentru că nu au cum să rateze o astfel de ocazie, de a îmbunătăți experiența oamenilor atunci când vorbesc prin apeluri video.

iPad Pro 2021: Specificații și preț

  • display Liquid Retina XDR Mini-LED de 12.9 inch cu rezoluție 2048 x 2732 pixeli, aspect 4:3, cu densistate de 265 pixeli per inch (ppi),
  • raport display / corp de 85,4%,
  • compatibilitate cu HDR10, Dolby Vision și HLG,
  • luminozitate obișnuită de 1000 nits și maximă de 1600 nits,
  • procesor Apple M1 de tip octa-core,
  • 8 GB/ 16 GB memorie RAM,
  • stocare de 128 GB / 256 GB / 512 GB / 1 TB / 2 TB;
  • sistemul de operare iPadOS 14.5;
  • conexiuni 5G, Wi-Fi 6, bluetooth 5.0,
  • 4 difuzoare stereo,
  • cablu USB Type-C 3.1
  • cameră principală cu rezoluție de 12 Megapixeli cu apertură f/1.8 și dual pixel PDAF, filmează până la 4K cu 60 de cadre pe secundă (fps);
  • baterie de 40.88Wh cu încărcare la 18W,
  • prețul pornește de la 1.200 de euro.
iPad Pro (2021) - 21 Things You NEED to KNOW!

Ce a mai lansat Apple la evenimentul Spring Loaded, în afară de tableta iPad Pro 2021

Noul laptop iMac 2021: e dotat cu procesorul M1, mai puternic, are un design elegant și subțire, fiind disponibil în 7 culori; camera web are o rezoluție de 1080 de pixeli, beneficiind totodată de un microfon și speakere îmbunătățite, precum și de senzorul de amprentă Touch ID pentru logare mai rapidă.

ADVERTISING

AirTags: sunt trackere care te ajută să-ți găsești obiectele pierdute - tot ce trebuie să faci este să le atașezi de lucrurile pe care nu ai vrea să le pierzi și să-ți instalezi o aplicație pe telefon.

Noul Apple TV 4K: are procesorul A12 Bionic pentru o grafică și viteză îmbunătățite, dar și o telecomandă cu un design mai intuitiv, care beneficiază de asistentul vocal Siri.

O nouă culoare pentru iPhone 12: mov.

Abonamente pentru Apple Podcast: conținut premium care are scopul de a schimba modul în care utilizatorii folosesc această aplicație.

Noi funcții pentru Apple Card: acum poți impune limite pentru bugetul familiei - având în vedere că îl poți împărtăși cu cei dragi.

Apple Event 2021: Everything Apple Announced in 6 Minutes!

Citește și: Apple depășește Samsung şi redevine cel mai mare producător de smartphone-uri, după 5 ani


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇