După 4 ore de discuții, liderii coaliției nu au ajuns la nicio concluzie. Mâine se întâlnesc iar. Cîțu: Aştept nominalizarea ministrului Sănătăţii

După 4 ore de discuții, liderii coaliției nu au ajuns la nicio concluzie. Mâine se întâlnesc iar. Cîțu: Aştept nominalizarea ministrului Sănătăţii

Liderii coaliției de guvernare au discutat timp de 4 ore, luni seara, dar nu au ajuns la nicio înțelegere. Așadar, marți, de la ora 16.00, va avea loc o nouă întâlnire.

Liderul USR Dan Barna a declarat că s-au prezentat argumente, au fost analizate ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora se va putea ajunge la o decizie.

”Au fost câteva ore de discuţii în care fiecare partener şi-a prezentat poziţiile şi punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la PNL îl susţin pe Florin, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16.00 discuţia.

ADVERTISING

Pe parcursul acestor ore, ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora vom putea să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt”, a spus Barna.

La rândul său, liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că această coaliţie trebuie să continue.

”După patru luni nu putem să ne permite o tensiune mai mare, o criză politică. Suntem oameni responsabili”, a afirmat el, adăugând că a fost o întâlnire constructivă.

Cîțu: Aştept nominalizarea ministrului Sănătăţii

Premierul Florin Cîțu a părăsit ședința mai devreme, pentru a merge la o emisiune la Digi24, și a aflat în direct de ședința programată pentru marți.

ADVERTISING

El a precizat că la întâlnirea de luni seara au existat mai multe discuții.

”Discutăm. Toate partidele și-au pus opțiunile pe masă. România are nevoie de guvernare, iar coaliția este cea mai bună opțiune și singura soluție.

Vă spun ce am spus şi azi dimineaţă, România trebuie să fie guvernată, la acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie. În continuare, aştept nominalizarea ministrului Sănătăţii, portofoliul este al USR-PLUS”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă exită în acest moment o criză politică, premierul a afirmat că „avem un moment ca orice coaliție, vedem cum îl depășim, e important să vedem și ce ne-a adus aici”.

ADVERTISING

În ceea ce privește acuzaţiile aduse la adresa sa de unii miniştri Florin Cîțu a spus că doreşte să îi evalueze în funcţie de fapte, nu de declaraţii.

"Eu sunt un om care se uită în special la ceea ce vrem să facem cu această guvernare. Aceste declaraţii vedem ce facem cu ele mai târziu. Am spus foarte clar că îi analizezi pe miniştri în funcţie de ceea ce fac”, a precizat premierul.

În ceea ce privește revocarea lui Vlad Voiculescu, Cîțu a ținut să sublinieze că a fost "în atribuţiile constituţionale" pe care le are primul ministru.

"Mi-am exercitat un drept constituţional, am şi vorbit în coaliţie despre aşa ceva”, a explicat premierul.

Reinnoirea jurămintelor?

Întrebat dacă este nevoie de o reînnoire a jurămintelor, mai exact un document scris din partea miniștrilor în care să se menționeze că aceștia nu vor boicota acțiunile premierului, Florin Cîțu a precizat că nu va cere așa ceva.

”Nu am nevoie de un document scris. Tot ce avem nevoie pentru o guvernare este în protocol. Dacă președinții vor vrea să introducă noi lucruri în protocol, voi fi de acord, atât timp cât atribuțiile mele constituționale nu vor fi afectate”, a spus Cîțu.

Context:

Coaliţia de guvernare a avut programată azi o şedinţă de lucru, prima după revocarea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, care a produs o ruptură între PNL şi USR PLUS.

În urma deciziei de revocare, copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS.

Ulterior, voci din USR PLUS au declarat că alianţa ia în calcul să meargă la şedinţa coaliţiei inclusiv cu propunerea ca Florin Cîţu să fie înlocuit de Ludovic Orban la şefia Executivului, aceasta fiind o condiţie pentru ca actuala formulă de guvernare să fie menţinută.

Chiar şi după aceste declaraţii, lideri ai PNL au dat asigurări, în ultimele zile, că această coaliţie va merge mai departe.

Dacă vreţi să aflați mai multe despre revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, vă invităm să citiți pe SptoMedia.ro și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇