Aurescu cere eliberarea lui Navalnîi: Condamnarea lui este un act abuziv

Aurescu cere eliberarea lui Navalnîi: Condamnarea lui este un act abuziv

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a criticat, miercuri, condamnarea lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse.

Declarația a venit după o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe din Spania, Arancha González Laya, în timpul căreia cei doi au discutat și despre condamnarea lui Navalnîi.

"Am discutat despre provocările pe care le aduce relația UE și NATO cu Rusia. Hotărârea pronunțată ieri de condamanare la închisoare a lui Aleksei Navalnîi reprezintă un act arbitral și abuziv din punct de vedere juridic și politic pe care îl condamnăm.

ADVERTISING

De altfel, întregul mod în care autoritățile ruse au decis să acționeze în ultimele săptămâni pentru a reprima opoziția este inacceptabil", a spus Aurescu.

Ministrul a precizat că "România va continuă să condamne public și la nivel internațional încălcările drepturilor omului și ale statului de drept, arestarea lui Aleksei Navalnîi și reprimarea vocilor independente numai pentru că exprimă puncte de vedere opuse Puterii, numai pentru că reprezintă Opoziția".

ADVERTISING

Aurescu a punctat că aceasta este o tema de interes pentru UE care a reacționat promt și unitar la toate aceste evoluții, alături de partenerii săi importanți, mai ales SUA.

"România consideră că eliberarea lui Aleksei Navalnîi și a tuturor protestatarilor pașnici este necesară", a adăugat Aurescu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇