Ierbar cu buruieni și ghimpi – dincolo de coperți

Ierbar cu buruieni și ghimpi – dincolo de coperți

• Construcția unei copii a Hagiei Sofia în provincia siriană Hama e un caraghioslâc rusesc demn de un mujic cu capul plin de votcă. Nicio construcție, ridicată ea fie și pe Lună, nu va înlocui în mintea și inimile ortodocșilor splendida biserică ridicată de bizantini.

Prostia votată de Duma rusă nu e nimic altceva decât o fățărnicie cu iz imperial, care nu va contribui la ridicarea pe noi culmi a mult râvnitului statul de apărător al ortodoxiei dorit de Kremlin.

Va fi un exemplu care ne va arăta cât de mare poate fi ridicolul religios. Un exemplu care ne va spune cât de hâdă e propaganda.

Dacă Rusia nu poate domoli visul de padișah al Erdoganului, e mai bine pentru toți să ne smerim și să așteptăm vremurile când Turcia va redeveni laică și tolerantă.

ADVERTISING

Erdoğan crede că el e cel care va reînvia Imperiul Otoman: De ce redevine Hagia Sofia moschee astăzi – Interviu cu scriitorul turc Burhan Sönmez

• După Marcel Ciolacu, și CP Tăriceanu se repede să ceară amânarea deschiderii școlilor. Scopul străveziu este crearea de presiune politică pentru amânarea alegerilor din care omul știe că partidul frate, PSD, va ieși ca o găină opărită și jumulită.

După ce domnii aceștia au făcut tot ce au putut ca să iuțească pandemia, cu niciun folos, acum se cred datori să facă tot ce pot ca să o încetinească. Eu nu înțeleg de ce se zbat atâta, nu pot scăpa de moarte, de fisc și de ce este scris în sondaje.

Poate că domnul Tăriceanu nu citește sondajele de opinie potrivite. Dacă nu are radio la motocicletă, ar trebui să se trezească dimineața devreme ca să-și bea cafeaua în mașina din garaj și să asculte Deșteptarea pe Europa FM.

Ar afla astfel că două treimi dintre părinți cred că orele ar trebui făcute la școală. În rest, despre alegerile locale, va să auzim numai de bine, dacă nu mai auzim de ALDE.

Tăriceanu cere Guvernului să amâne începerea şcolii până după alegeri, chiar dacă PNL pierde procente

• Lukașenko s-a autoproclamat stâlpul iliberalismului rus. Dictatorul cu kalașnikov e convins că dacă va cădea Belarus, va cădea și maica Rusia.

Individul nu ne spune ce înțelege prin căderea asta, dar e clar că se referă la căderea sa. Măi, Putin, zice omul, dacă eu mă prăvălesc, te trag după mine.

E mult șantaj și mult banditism politic în zicerea asta încrezută, dar fricoasă. E multă spaimă de hăul ce urmează plecării de la putere.

Dictatorii mor în picioare pentru că mințile lor bolnave nu-și pot închipui altceva dincolo de beția puterii. Așa este când le pui botnițe celor care te contrazic, trăiești fericit în iluzia că ai totdeauna dreptate, până când explozia străzii îți dărâmă picioarele de lut ale tronului pe care stai.

Iar Lukașenko e deja pe jumătate putred, mai poate scăpa doar dacă-l împăiază Putin. Ce soartă, din păpușar-șef să ajungi o marionetă oarecare.

Totuși, bine că am aflat că unul din picioarele de lut ale dictaturii lui Putin e chiar Lukașenko. Uimitor, uneori frica și propaganda pot naște o glumă bună.

O lună de protest permanent în Belarus. Este Aleksandr Lukaşenko de neclintit?

• Marile puteri din G7 au îndemnat marți Rusia să îi trimita "urgent" în fața justiției pe autorii "otrăvirii confirmate" a dizidentului rus Aleksei Navalnîi.

Două chestiuni. Prima, cererea aceasta care pare expresă, dar nu este, a fost ,,semnată” și de SUA. Măreață piruetă la 180°, după ce cel mai bun președinte al SUA l-a invitat la lucrările G7 pe mărețul și admiratul Putin.

A doua chestiune, cred că marile puteri îi cer lui Putin să găsească vreun ofițer FSB bolnav de vreo boală incurabilă pe care să-l sacrifice ritualic ca să continue proiectul Nordstream II și să se liniștească madam Merkel.

Că de adus în justiție adevăratul vinovat nici nu poate fi vorba, gogorița asta n-o înghite nimeni. Putin să-l acționeze în justiție pe Putin, unde naiba s-a mai văzut așa întorsătură suprarealistă?

Marile puteri din G7 condamnă în termeni duri otrăvirea lui Navalnîi

• Interlopii, neștiind ei multă carte, își schimbă numele după al soției ca să scape de urmărirea penală, neștiind că la noi nu numele este baza ci CNP-ul.

Schema asta ,,strategică” au încercat-o și afaceriștii certați cu justiția, cu rezultate nule. Ca atare majoritatea din parlament a hotărât să introducă pe ordinea de zi o lege care să permită schimbarea CNP la cerere, cu radierea din anale a cifrelor vechi.

Astfel, politicienii nu vor mai fi nevoiți să facă scut rușinos în parlament ca să-și apere vreun coleg nărăvit la rele iar procurorii vor fi în debandadă, neștiind pe cine anchetează.

De ce nu au rezolvat ei pe vremea lui Dragnea chestiunea asta n-am să aflu niciodată. Poate nu i-a dus mintea, poate nu le-au spus cum șade șmecheria frații lor, interlopii.

Ierbar cu buruieni și ghimpi - Unde nu e, nu e și nici Iohannis nu poate cere

Citește exclusivitățile de pe SpotMedia.ro! Articole, interviuri, anchete, analize pe care le găsești în fiecare zi doar pe SpotMedia.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇