Ierbar cu buruieni și ghimpi - Unde nu e, nu e și nici Iohannis nu poate cere

Ierbar cu buruieni și ghimpi - Unde nu e, nu e și nici Iohannis nu poate cere

• Nu va exista premiul Uglev pentru inventarea novociok-ului, cum nu există premiul Mihail Kalașnikov pentru inventarea celei mai prețuite arme automate din lume.

Spre deosebire de dinamită, care face și bine și rău, după cum e folosită, otrava și kalașnikovul sunt doar instrumente ale răului. Ambele produse în Rusia. Ambele folosite de Rusia imperialistă.

A murit CCCP și de pe stema sa au căzut secera și ciocanul pseudo-proletare. Au rămas novociokul și kalașnikovul, dar ele nu sunt însemne naționale pentru că utilizatorilor lor le e rușine să se înfățișeze cu ele înaintea lumii civilizate.

• Într-un articol publicat în SpotMedia, Petrișor Peiu demonstrează faptul că, dacă nu se va reduce aparatul bugetar cu 15 – 20% ca să se micșoreze cheltuielile făcute aiurea de actualul guvern, vom avea soarta Greciei.

Făcând vorbire de soarta Greciei analistul nu se referea la actuala situație conflictuală din Marea Mediterană, la războiul gazului dintre Grecia și Turcia, noi n-avem astfel de probleme, Erdogan poate să exploateze gazul din Marea Neagră cum dorește.

ADVERTISING

Cât despre aparatul bugetar, acesta se poate reduce cu 80-85%, deoarece cam acesta a fost procentul care a votat cu PSD la alegerile de dinainte. Apoi oastea bugetarilor poate fi reumplută cu 60-65% funcționari PNL și astfel reforma este gata făcută, ce nu pricepe Petrișor Peiu.

N-am vreun leu / Da` vreau să-l beu

• Nu cred că lucrurile stau chiar așa, nu cred că un ministru trebuie să demisioneze de îndată ce funcționarii de sub el dau cu bâta-n baltă, astea sunt farafastâcuri occidentale.

La noi bugetarii, că sunt la Interne sau la Transporturi, nu sunt funcționari publici, sunt niște bieți oameni care au pupat pulpana partidului ca să aibă unde munci puțin pe salariu bun.

În Sparta se întorceau acasă pe scut războinicii, nu ăia de numărau boabele de grâu produse de munca sclavilor. La daci zburau spre ceruri sufletele neîntinate, nu ăia de înfigeau în țărână sulițele în care se aruncau cei sortiți zeilor.

Ca atare, nu consider de demnitatea lui Vela sau a lui Bode să își dea demisia pentru prostiile făcute de niște neica nimeni care nici măcar nu înțeleg ce e aia funcționar public.

Pentru că nici domnii miniștri nu înțeleg prea bine cu ce se mânâncă sintagma asta, altfel acum, la un an de guvernare penelistă, am fi avut o cantitate oarecare de funcționari publici în marea masă a sinecuriștilor și lipitorilor bugetari.

Deci un bun motiv de demisie. Dar, vorba filozofului bulgar Panco Pancev, unde nu e, nu e și nici domnul Iohannis nu poate cere.

Marea înșelăciune. De ce nu demisionează politicienii pentru a salva instituția?

• După ciudata moțiune de cenzură în care PSD nu a avut cvorum, Marcel Ciolacu a ajuns în sfârșit unde a dorit să fie de la bun început: în Opoziție.

Are o singură problemă dumnealui, nu poate defini Puterea. Pentru că Putere nu înseamnă oricine n-a votat cu PSD, nici oricine n-a votat cu PNL.

Ambiguitatea asta suprarealistă nu face bine digestiei pesediste a realității electorale, produce crampe, de aceea, Marcel Ciolacu ar vrea amânarea sine die a alegerilor locale. Sau cel puțin așa declară, spre alinarea rănii deschise a pesediștilor care se mai zbat pentru câștigul alegerilor locale.

Și mai este și pandemia, de ne vine nota de plată la toți, are dreptate domnul Marcel: să se înghețe de unde este și să se reia când va fi bine ca să nu fie rău pentru PSD, parol.

Ierbar cu buruieni și ghimpi - pe vremurile apuse ale PSD miniştrii dormeau la birou

• Dacă la 25 de km de autostradă dați în circulație s-a produs un accident rutier ministerial, câți km de autostradă se vor inaugura anul acesta dacă domnul Bode va circula un trimestru cu Dacia veche de 30 de ani pe care am depășit-o ieri pe Autostrada Soarelui? Cu șofer sepepe cu tot, se înțelege, e inclus…

• Opoziția care vrea capul Gabrielei Firea pentru starea gazonului de pe Arena Națională ar trebui să vrea mai întâi piciorul lui Rădoi, că dacă nu lovea în tinerețe bine mingea cu el nu ajungea antrenor și nu se poticnea într-o afurisită de iarbă doar aparent pesedelizată.

Celor ce susțin că Mirel a gândit meciul cum juca în tinerețe, adică cu picioarele, le spun să-și bage mințile în cap și să-și aducă aminte de chiflele Simonei Halep din turneele de anul trecut. Și dacă Simona e tot acolo sus, în stratosferă, nu merge comparația, Mirel Rădoi e doar cu capul în nori.

1-7-µ±Ʃɜ-piR2 sau ce formulă s-o mai folosi, când alergi cu picioare de lemn, ca Nistor și gândești faza cu freza scoțiană, ca Ianis, o dai în bară ca Alibec cu sau fără extreme.

Și când te gândești ce simplu e fotbalul te apucă pendaliile: trebuie să dai pasă unui om care se demarcă, atâta tot.

Cioloș ar vrea la guvernare, dar nu oricum, turuie despre cum ar trebui să fie lucrurile de-ți vine să crezi că chiar așa va fi.

Când jucam fotbal în tinerețe, îl aveam pe Mitică de la Pitești care ne împuia capul cu scheme de joc înainte de a porni meciul. Norocul nostru că știam cum jucase în meciul anterior și ne vedeam de ale noastre, de-aia câștigam.

Nu-l ascultam înainte de meci dintr-un motiv foarte simplu: după partidă mergeam la bere și acolo schemele lui nășteau bună dispoziție berechet.

Citește exclusivitățile de pe SpotMedia.ro! Articole, interviuri, anchete, analize pe care le găsești în fiecare zi doar pe SpotMedia.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇