Ierbar cu buruieni și ghimpi

Ierbar cu buruieni și ghimpi

• Comisia Europeană a aprobat o investiţie în valoare de 875,5 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Comisia habar n-are, la noi nu-i musai să termini ce începi, ba din contră. Mai bine construia Comisia autostrada asta de la cap la coadă, puteam şi noi să nu ne mai prezentăm la alegeri în decembrie, pentru că ce mi-e Ciolacu, ce mi-e Orban, tot un usele.

Comisia Europeană ne dă aproape 900 de milioane de euro pentru autostrada Sibiu-Piteşti

• Kremlinul consideră că nu există ”niciun motiv” ca statul rus să fie acuzat că se află la originea otrăvirii opozantului Aleksei Navalnîi şi îndeamnă Occidentul, în speţă pe Merkel, să se abţină de la orice ”judecăţi pripite”.

ADVERTISING

Are şi Kremlinul dreptatea sa. Substanţa asta, noviciok-ul, cu care şi Skripal a fost otrăvit, este produsă în laboratoarele FSB, nu în cele ale statului rus. Cei ce sunt potenţiali otrăvitori sunt agenţi FSB, nu angajaţi ai statului rus.

Poate madam Merkel nu ştie, în Rusia nu este ca în Germania: acolo FSB face parte din statul rus când vor muşchii lui Putin. Acuma muşchii lui Putin nu vor ca FSB să facă parte din stat, la ce dracului visează iar Occidentul ofuscat la sancţiuni. Să dea sancţiuni numai FSB, că şi aşa ăia călătoresc când vor incognito prin spaţiul Shenghen.

Rusia nu vede niciun motiv să fie acuzată de otrăvirea lui Navalnîi

• Asasinii jurnalistului Ian Kuciak și ai logodnicei sale au fost găsiți vinovați și au fost condamnați. Dar cel care a fost acuzat de planificarea atentatului, omul de afaceri Marian Kocner, a fost declarat nevinovat.

Procesul Kuciak: Afaceristul slovac acuzat că a plănuit crima a fost declarat nevinovat

Aşa merg lucrurile în lumea asta cinstită, păpuşarii cu bani negri şi spălaţi scapă de pârnaie. Fără tevatură, ca în cazul dosarului 10 August de la noi. De unde se vede că procurorii din Slovacia sunt mai brava ca procurorii încuiaţi din România.

Altă concluzie este că e mai bine să faci afaceri cu mafia italiană decât cu Tel Drum, Belina mamii ei de treabă.

• Rafinăria Petrotel Lukoil SA a fost amendată cu suma de 100.000 de lei, după ce autorităţile au constatat că emisiile de hidrogen sulfurat au depășit de 14 ori limita admisă.

Lukoil a fost amendată cu 100.000 de lei în Prahova: Emisiile de hidrogen sulfurat au depășit de 14 ori limita legală

Lukoil s-a angajat să plătească amenda în bacnote noi de un leu, iar banii vor fi distribuiţi ploieştenilor deranjaţi de mirosul nociv, ca să se desfete cu mirosul de cerneală tipografică.

În schimb, cetăţenii Ploieştiului deranjaţi de miros vor trebui să plătească companiei petroliere o taxă tot de un leu de persoană, pentru că au aflat astfel că nu sunt infectaţi cu covid.

• Un bărbat de 30 de ani, care devenise agresiv faţă de poliţişti şi îi ameninţa cu o furcă, a fost împuşcat în picior de aceştia. Scandalul a pornit după ce omul ar fi încercat să intre cu turma de capre pe o păşune din localitatea constănţeană Cogealac.

Un bărbat a amenințat polițiștii cu furca, pentru că nu l-au lăsat să intre cu caprele pe o pășune. A fost împușcat

Superbă dovadă că în Poliţia Română nu există rasism. Deşi Cogealac nu-i Seattle, conţăranul nostru nu-i negru, glonţul a nimerit doar piciorul recalcitrantului şi în problemă sunt implicate nişte capre.

Poate că era mai bine ca poliţiştii să confişte caprele, dar la postul local de poliţie nu aveau obor şi erau nepregătiţi, nu urmaseră cursuri de mânat capre pe uliţele satului cu auto din dotare.

Astfel, o chestie măruntă care trebuia să se termine cu o amendă şi un hohot de râs s-a terminat cu o împuşcătură. Glontele este hohotul de râs vinovat al poliţistului cu caschetă cu cuc. Iar furca ţăranului este pe câmpurile patriei mai înfricoşătoare decât kalaşnikovul traficantului de heroină sau pistolul negustorului de carne vie.

În ce priveşte caprele, Bogdan Despescu s-a angajat să trimită agenții de poliție la niște stâne ca să ia lecții de muls, să nu le cadă cascheta în lapte ca pe vremuri milițienilor.

• Dacă Raluca Turcan susţine că Lucian Bode nu are nicio vină în accidentul în care a fost implicat, se înşală. Ministrul era în timpul programului şi dormea. Vinovat e şi Ludovic Orban: ministrul lui dormea pentru că el l-a obosit cu toate problemele cu autostrăzile astea.

Raluca Turcan spune că se exagerează cu accidentul lui Bode și îl scuză pe ministru: Nici măcar nu ştia în ce regim se deplasa maşina pentru că dormea

De aia era bine pe vremurile apuse ale PSD: miniştrii dormeau la birou, nu în maşinile cu care umblau pe drumurile patriei şi nu se întâmplau accidente.

Citește exclusivitățile de pe SpotMedia.ro! Articole, interviuri, anchete, analize pe care le găsești în fiecare zi doar pe SpotMedia.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇