Tăriceanu cere Guvernului să amâne începerea şcolii până după alegeri, chiar dacă PNL pierde procente

Tăriceanu cere Guvernului să amâne începerea şcolii până după alegeri, chiar dacă PNL pierde procente

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ALDE cere amânarea începerii şcolii până după alegerile locale din 27 septembrie şi consideră că este greşită insistenţa Guvernului PNL de a începe anul şcolar pe 14 septembrie, cu toate că nu a luat măsurile necesare pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

Ministerul Sănătății a anunțat cum începe școala în fiecare localitate: La București, Brașov și Iași se aplică scenariul galben

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Haosul din învăţământ continuă. Azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Ştiţi care, alea pe culori. În general harta e verde, deci şcolile vor începe cu prezenţă fizică.

În Bucureşti văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struţo-cămilă! Insistenţa Guvernului de a începe şcoala, chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfăşurare, este o greşeală.

Înţeleg raţiunea politică pentru această insistenţă, pentru că dacă amâni începerea şcolii este logic să amâni şi alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente”, a scris Călin Popescu Tăriceanu luni pe Facebook.   

https://www.facebook.com/tariceanu/posts/3983523944995724

Orban: Şcoala va începe pe 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc pe 27. Ideea de amânare e ridicolă

Liderul ALDE precizează că prin amânarea începerii anului şcolar, guvernaţii mai au două săptămâni la dispoziţie să se organizeze şi să se pregătească cu măşti, să asigure sisteme de testare pentru elevi şi profesori şi să cumpere tablete pentru învăţământul online.

Ce spune ministrul Educației despre amânarea anului școlar. 80% din școli sunt pregătite pentru deschidere 

„Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii şcolii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanţilor să se mai organizeze, să cumpere măşti, să asigure sisteme de testare pentru profesori şi elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situaţiile în care vor exista focare de infecţie”, a mai spus Tăriceanu. 

Citește și:

Arafat spune că nu a avut loc o discuţie oficială cu privire la amânarea începerii școlii

Ciolacu: Dacă Guvernul amână deschiderea şcolilor, provoc o discuţie serioasă despre amânarea alegerilor locale


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!