Vreme rea în toată țară. Cod galben de vânt puternic și polei în unele zone

Vreme rea în toată țară. Cod galben de vânt puternic și polei în unele zone

Meteorologii au emis luni o informare de vremea rea pentru toată țara, precum și două avertizări de tip cod galben care vizează punctual zona de munte și Moldova.

Astfel, de luni de la ora 12:00 până marți, 9 februarie, aceeași oră, vor fi ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării.

În plus, în nord-vest și în zona de munte, vor fi cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe crestele montane înalte va mai ninge, dar la altitudini mai mici de 1.800 de metri ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

ADVERTISING

Vântul va prezenta intensificări la munte, unde vor fi rafale de 70...90 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 40...60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Cod galben de vânt puternic

În plus, pentru același interval, a fost emis un cod galben de vânt puternic pentru zona de munte, sudul Banatului, al Transilvaniei și în Dobrogea.

Pe parcursul zilei de 8 februarie în Carpații Meridionali, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 80...100 km/h, îndeosebi la peste 1800 m, spulberând zăpada, iar în sudul Banatului, vor fi rafale de 55...70 km/h.

ADVERTISING

În seara și în noaptea de luni spre marți (8/9 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane, cu viteze de 80...90 km/h, precum și în sudul Transilvaniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale în general de 55...65 km/h.

Polei în nordul Moldovei

O altă avertizare cod galben vizează jumătatea de nord a Moldovei.

Acolo, între 8 februarie, ora 15:00 și 9 februarie, ora 10:00, temporar vor fi precipitații slabe mixte și se va depune polei.

cod-galben-harta-8-februarie-2021
Foto: meteoromania.ro

La Bucureşti va fi cald

Temperaturile cresc, luni, în Capitală, dar vor fi posibile și averse slabe. În timpul nopții bate vântul, rafalele putând atinge 40 - 45 km/oră.

ADVERTISING

Vremea se va încălzi, luni, în Capitală, astfel încât temperatura maximă va fi de 9 - 10 grade.

Cerul va avea înnorări şi, trecător, vor fi averse slabe.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul nopții și în prima parte a zilei de marți (9 februarie), când rafalele pot atinge 40 - 45 km/h.

Temperatura minimă va fi de 5 - 7 grade.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇