Una dintre cele mai amenințate specii de pe Pământ mai are o șansă. Doi pui au fost filmați (Video)

Una dintre cele mai amenințate specii de pe Pământ mai are o șansă. Doi pui au fost filmați (Video)

Doi pui dintr-o specie extrem de rară de rinoceri au fost văzuți într-un parc național din Indonezia, ceea ce aduce speranțe pentru viitorul uneia dintre cele mai amenințate specii de mamifere de pe Pământ.

Puii de rinocer, o femelă numită Helen și un mascul pe nume Luther, au fost văzuți alături de mamele lor în imagini surprinse de aproape 100 de camere foto instalate în parcul național Ujung Kulon, în perioada martie și august, arată Science Alert.

În Banten, provincia cea mai vestică a Insulei Java, Ujung Kulon este ultimul habitat sălbatic pentru rinocerii de Java.

ADVERTISING

După ani buni în care populația a continuat să scadă dramatic, venirea pe lume a celor doi pui e o rază de speranță, numărul total al acestor mamifere rare ajungând în prezent la 74.

Citește și O ciudată specie înrudită cu elefantul, dar minusculă cât un șoarece, a fost redescoperită, după 50 de ani

„Aceste nașteri ne aduc mari speranțe pentru viitorul rinocerului de Java, aflat în mare pericol de dispariție”, a declarat un oficial din Ministerul indonezian al Mediului.

Newly Released Footage of Javan Rhino Babies
ADVERTISING

Rezervația se întinde pe 5.100 de hectare de pădure tropicală și dispune de surse de apă proaspătă.

Pentru că se află în calea lui Krakatau, unul dintre cei mai renumiți și distructivi vulcani de pe glob, Guvernul Indoneziei monitorizează mai multe zone din insulele Java și Sumatra pentru a muta rinocerii.

Cândva, rinocerii de Java erau de ordinul miilor în sud-estul Asiei, însă au fost afectați grav de braconajul excesiv și de distrugerea habitatelor de către oameni.

Vezi și Un fotograf a avut o șansă la un milion: A fotografiat două animale care se iubesc, deși sunt din specii diferite (Foto)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇