O ciudată specie înrudită cu elefantul, dar minusculă cât un șoarece, a fost redescoperită, după 50 de ani

O ciudată specie înrudită cu elefantul, dar minusculă cât un șoarece, a fost redescoperită, după 50 de ani

Ultima însemnare despre Chițcanul elefant e din anii 70. Se credea că bizara specie de mamifer a dispărut. Recent, însă, în timpul unei expediții științifice, s-a descoperit că specia e încă vie și o duce bine în Djibouti, Africa.

Chițcanul elefant, care nu e nici elefant, dar nici șoarece, fiind însă înrudit atât cu elefanții, cât și cu lamantinii sau porcii furnicari, are un nas distinctiv, ce aduce cu trompa unui elefant, dar pe care îl folosește doar pentru a prinde insecte, arată BBC.

Vezi și Unul dintre cei mai ciudați pești de pe Terra tocmai a fost declarat dispărut

ADVERTISING

Sunt 20 de specii de chițcan elefant în lume, iar Elephantulus revoilii este poate cel mai ciudat. Doar 39 de indivizi din această specie au fost colectați de-a lungul timpului, fiind păstrați în muzee. Inițial, se credea că existau doar în Somalia.

Se credea că specia a dispărut, dar o expediție recentă în Cornul Africii a arătat că nu așa stau lucrurile. Au fost montate nu mai puțin de 1.000 de capcane și chiar prima montată a capturat un individ din această specie.

În total, au fost prinși 12 indivizi din această specie, fiind realizate și primele fotografii și primele înregistrări cu aceste animale vii.

ADVERTISING

Toate exemplarele erau în stare bună, semn că au și hrană și nici habitatul lor, greu accesibil, nu a avut de suferit, se arată într-un raport publicat de jurnalul Peer J.

Stând de vorbă cu oamenii din zonă, oamenii de știință au aflat că această specie de chițcan elefant e un mamifer destul de comun.

Citește și Își încep viața atât de adorabili și ajung să cântăreasca și 2 tone! Probabil cel mai ciudat pește din câți există

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇