Ziua 888 Rușii zic că au cucerit încă un sat, ucrainenii au respins un atac masiv. Zelenski inspectează fortificațiile de la graniță

<span style="color:#990000;">Ziua 888</span> Rușii zic că au cucerit încă un sat, ucrainenii au respins un atac masiv. Zelenski inspectează fortificațiile de la graniță

Ziua 888 de război a început cu un atac al trupelor ruse asupra orașului Kupiansk, din regiunea Harkov. O femeie de 71 de ani a fost rănită.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că a cucerit satul Pivdenne, în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, continuându-şi înaintarea lentă, în ciuda pierderilor importante. În schimb, armata ucraineană a transmis că a respins un alt atac pe scară largă al rușilor în această regiune, operațiune soldată cu uciderea a 36 de militari inamici și distrugerea mai multor mijloace de luptă.

Forțele ruse au început să atace în direcția orașului Huleaipole, din regiunea Zaporojie, după "o lungă pauză", dar nu sunt indicii că inamicul pregătește o campanie ofensivă de amploare, anunță armata ucraineană.

Volodimir Zelenski continuă deplasările pe teren. După ce a mers pe front pentru a vedea situația la fața locului, liderul de la Kiev a ajuns în regiunea Volîn, unde a inspectat fortificațiile de la granița cu Belarus și Rusia.

Marina rusă începe exerciţii majore care implică cea mai mare parte a flotei sale după ce în ultimele două luni Rusia a efectuat o serie de exerciţii cu lansatoare mobile de rachete nucleare şi exerciţii de desfăşurare a armelor nucleare tactice.

ADVERTISING

Iar Budapesta relaxează în mod subtil cerințele de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii ruși și belarusi incluși într-un program național care le permite să lucreze în Ungaria timp de până la doi ani, relatează postul german de știri RedaktionsNetzwerk Deutschland ((RND)).

Situația pe front

  • Atac în Herson - Trupele ruse au atacat dimineață orașul Kupiansk, din regiunea Harkov. O femeie în vârstă de 71 de ani a fost rănită și transportată la spital, a anunțat pe Telegram șeful administrației militare regionale, Oleh Sîniehubov. Și satul Ciornobaiivka din aceeași regiune a fost bombardat azi, un bărbat de 32 de ani și o fată de 16 ani fiind răniți. Mai multe clădiri au fost avariate.
  • Armata rusă susţine că a cucerit încă un sat - Moscova a anunțat că a cucerit un nou sat în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, continuându-şi înaintarea lentă, în ciuda pierderilor importante, în faţa unor trupe ucrainene mai puţine la număr şi mai prost echipate, relatează AFP. "Unităţi ale grupului Centru (…) au eliberat Leninskoie (Pivdenne în ucraineană)", a transmis ministerul rus al Apărării. Localitatea, care avea 1.400 de locuitori înainte de invazia rusă din februarie 2022, se află în apropiere de oraşele Toreţk şi Niu Iork, care se află încă sub control ucrainean, dar care sunt ţinta unei ofensive ruseşti de mai multe săptămâni. Luni, armata rusă a afirmat că a cucerit încă un mic sat, Vovtce, în aceeaşi regiune. Cu o zi înainte, aceasta afirmase că a capturat două localităţi învecinate, Progres şi Evghenivka. În alte părţi ale regiunii, armata rusă continuă să atace oraşul strategic Ceasiv Iar, în apropiere de oraşul Bahmut, capturat de Rusia în mai 2023 şi distrus după o luptă infernală de 10 luni.
  • Ucrainenii îi nimicesc din nou pe ruși în Donețk - Parașutiștii Brigăzii ucrainene 79 de asalt aerian Tavria au respins un alt atac pe scară largă al rușilor, care au dislocat 57 de vehicule blindate pe frontul Kurahove, din regiunea Donețk. În ciuda numărului copleșitor de echipamente al inamicului, toate tentativele acestuia au fost sortite eșecului, a anunțat armata ucraineană. În timpul luptei, forțele ucrainene au distrus 12 vehicule de luptă de infanterie, 8 tancuri și 9 motociclete. Potrivit sursei citate, 36 de militari ruși au fost uciși, iar 32 au fost răniți. Este a doua tentativă de atac a trupelor ruse pe care brigada Tavria o respinge lângă Kurahove, după ce miercuri armata rusă a declanșat unul dintre cele mai puternice atacuri ruse din acest sector al frontului de la începerea războiului. Armata ucraineană a difuzat și un montaj video cu imagini din timpul luptei.

Окупанти вдруге кинула в наступ 57 одиниць бронетехніки, щоб прорвати оборону Таврійських десантників на Курахівському напрямку – масований російський штурм знову зазнав фіаскоОкупанти упродовж одного дня задіяли 10 танків, 47 бойових броньованих машин з піхотою, 10 мотоциклів та 1 багі.Попри шалену кількість ворожої техніки, усі намагання ворога вкотре були помножені на нуль: у ході бою наші воїни вразили 12 бойових броньованих машин, 8 російських танків, 9 мотобайків та багі. Знищено 36 окупантів, ще 32 — поранені.На цих кадрах — блискуча бойова робота наших артилеристів, операторів ударних дронів, протитанкістів, саперів, нашої героїчної піхоти. Скалічені російські штурмовики з відірваними кінцівками, які відчули лють Таврійських десантників і в паніці кидаються повзти з поля бою — ось що треба показувати кожному, хто ще збирається взяти участь в «сво».Слава Україні!Слава ДШВ!Служба зв'язків з громадськістю 79 окрема десантно-штурмова Таврійська бригада ДШВ ЗС України#stoprussia #ДШВ #3СУ #Завжди_Перші#UkrainianAirAssaultForces#AirAssaultForces #WarInUkraine #RussianAggression#BattleOfUkrainianAirAssaultForcesPS: Хочеш допомогти десантникам? Стань Другом ДШВ! Всеукраїнська платформа збирає кошти для підтримки ДШВ ЗС України (druzi.mil.gov.ua)

Publicată de Десантно-штурмові війська (UA Air Assault Forces) pe Marţi, 30 iulie 2024
  • Rușii reiau atacurile în Zaporojie - Forțele ruse au început să atace în direcția orașului Huleaipole, din regiunea Zaporojie, după "o lungă pauză", anunță armata ucraineană. Un purtător de cuvânt al grupului de luptă ucrainean Tavria a spus că trupele ruse au lansat atacuri din două sectoare diferite ale frontului. "Unele rapoarte spuneau că ar putea fi o ofensivă majoră cu formarea unui grup ofensiv, dar, conform informațiilor noastre, este o continuare a tacticii acțiunilor de asalt mici, deoarece numărul total al grupării ruse din regiunea Zaporojie nu s-a schimbat în ce privește numărul de trupe", a precizat acesta.
  • Lupte în Pokrovsk - Trupele ruse au atacat în 11 sectoare ale frontului în ultimele 24 de ore, concentrându-și atacurile în Pokrovsk. În total, 149 de lupte au avut loc pe tot frontul în intervalul de timp menționat, a transmis marți dimineață Statul Major al armatei ucrainene citat de Ukrainska Pravda.
  • Zelenski verifică fortificațiile la graniță - Volodimir Zelenski s-a deplasat în regiunea Volîn, unde a inspectat fortificațiile de la granița cu Belarus și Rusia, a anunțat marți administrația prezidențială ucraineană. Liderul de la Kiev a fosat informat despre stadiul lucrărilor de amenajare a tranșeelor, a pozițiilor de tragere și a elementelor de consolidare. De la începutul invaziei rusești pe scară largă, în această zonă au fost construite șanțuri antitanc, garduri și fortărețe cu poziții de tragere. Pe direcțiile de posibilă deplasare a vehiculelor blindate rusești au fost instalate structuri din beton armat și structuri de protecție pentru adăpostirea personalului, menționează cancelaria prezidențială.

Ce se întâmplă în Rusia

  • Depozit petrolier lovit de drone - Un atac cu drone ucrainene a vizat noaptea trecută un depozit petrolier din regiunea Kursk, iar cel puțin trei rezervoare au luat foc, a anunțat guvernatorul Alexei Smirnov. Incendiul a fost lichidat în jurul orei locale 5:50, scrie The Kyiv Independent. Anterior, Smirnov a susținut că forțele de apărare aeriană au interceptat patru rachete ucrainene.
  • Exerciții maritime de amploare - Marina rusă începe exerciţii majore care implică cea mai mare parte a flotei sale, anunţă Reuters. Marina Rusiei este compusă din patru flote, flotila caspică şi mai multe forţe operaţionale. Flota Pacificului din Oceanul Pacific, Flota Baltică din Marea Baltică, precum şi Flotila Caspică din Marea Caspică vor participa la exerciţii, a raportat TASS. Aproximativ 300 de nave şi ambarcaţiuni de suprafaţă, submarine şi nave de sprijin, aproximativ 50 de aeronave şi mai mult de 200 de unităţi de echipamente militare şi speciale vor fi implicate în antrenamentele de luptă, a raportat TASS. În ultimele două luni, Rusia a efectuat o serie de exerciţii cu lansatoare mobile de rachete nucleare şi exerciţii de desfăşurare a armelor nucleare tactice. De asemenea, a intensificat antrenamentele militare cu Belarus, care se învecinează atât cu Rusia, cât şi cu Ucraina, efectuând o serie de exerciţii cuprinzătoare.
  • Armată pentru imigranți - Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, pregăteşte o nouă lege care să înregistreze imigranţii pentru serviciu militar ca parte a cererii lor pentru cetăţenia rusă. Detalii AICI.
ADVERTISING

Alte informații relevante

  • Ungaria primește ruși și belaruși - Budapesta relaxează în mod subtil cerințele de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii ruși și belarusi incluși într-un program național care le permite să lucreze în Ungaria timp de până la doi ani, relatează postul german de știri RedaktionsNetzwerk Deutschland ((RND)). Acest program simplifică procesul în comparație cu permisele de muncă obișnuite sau vizele de afaceri și oferă mai multe avantaje, inclusiv unificarea familiei, eligibilitatea pentru rezidența permanentă după cel puțin trei ani și posibilitatea de a schimba statutul fără a reveni în țara de origine. În primăvară, guvernul ungar a anunțat că se așteaptă să primească aproximativ 65.000 de muncitori din Rusia și Belarus. Un membru al Parlamentului European a declarat pentru RND că permiterea intrării într-o țară din UE fără controale, în timp ce Rusia subminează Europa prin atacuri hibride, e o abordare greșită. Totuși, el a adăugat că este incorect să etichetezi toți cetățenii ruși în mod colectiv.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇