Zelenski a fost ovaţionat în picioare la ONU: Pedeapsă! Pedeapsă! Pedeapsă!

Zelenski a fost ovaţionat în picioare la ONU: Pedeapsă! Pedeapsă! Pedeapsă!

Volodimir Zelenski a pledat, miercuri seara, cu forţă în faţa Adunării Generale a ONU pentru o „pedeapsă justă” împotriva Rusiei pe care preşedintele american a acuzat-o că a „încălcat într-o manieră neruşinată” principiile Naţiunilor Unite.

Zelenski a cerut sancțiuni financiare și privarea Moscovei de dreptul de veto în Consiliul de Securitate, scrie Reuters.

"O crimă a fost comisă contra Ucrainei şi noi cerem o pedeapsă justă", a spus liderul ucrainean, într-un mesaj video difuzat la Adunarea Generală a ONU, datorită unei autorizaţii speciale a statelor membre, scrie AFP. 

ADVERTISING

"Pedeapsă pentru că a încercat să fure teritoriul nostru, pedeapsă pentru uciderea a mii de persoane, pedeapsă pentru tortură şi umilirea femeilor şi bărbaţilor", a adăugat el, repetând cuvântul "pedeapsă". 

Îmbrăcat ca de obicei în tricoul său kaki, liderul ucrainean a cerut înfiinţarea unui tribunal special şi a unui fond de compensare pentru victime. El a mai solicitat ONU să lase Rusia fără dreptul de veto în Consiliul de Securitate. 

Україна хоче миру. Європа хоче миру. Світ хоче миру. І ми побачили, хто єдиний хоче війни.Я звертаюсь від імені...

Publicată de Володимир Зеленський pe Miercuri, 21 septembrie 2022

"Suntem pregătiţi pentru pace. Dar o pace onestă şi dreaptă", a adăugat el, enumerând ingredientele „reţetei” sale pentru pace, de la "răzbunare" la restabilirea integrităţii teritoriale până la "garanţiile de securitate".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Numeroși delegați de la ONU l-au ovaționat pe Zelenski. "Lumea este de partea noastră", a afirmat el, în discursul de mai mult de 20 de minute, primit cu aplauze, în picioare, în sala de la New York. 

Câteva ore mai devreme, Joe Biden a atacat şi el Rusia, care a anunţat o mobilizare parţială a sute de mii de rezervişti. "Acest război distruge dreptul Ucrainei de a exista, pur şi simplu", a spus preşedintele american. 

Rusia, membru permanent în Consiliul de Securitate, "a încălcat în manieră neruşinată principiile Cartei Naţiunilor Unite" prin sechestrarea unor părţi din teritoriul vecinului său, a acuzat el. 

ADVERTISING

În timp ce ţările din Sud sunt din ce în ce mai enervate de faptul că occidentalii se concentrează asupra Ucrainei, în ciuda multiplelor crize suferite de umanitate pe întreaga planetă, preşedintele american a întins mâna ţărilor în curs de dezvoltare.

În special, el a anunţat un nou ajutor de 2,9 miliarde de dolari pentru lupta împotriva insecurităţii alimentare în lume, care se adaugă la o sumă de 6,9 ​​miliarde de dolari promisă deja anul acesta de Washington.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇