Putin a anunțat mobilizarea parțială și amenință cu bomba nucleară: Nu este un bluf! SUA și UE vor să mute războiul pe teritoriul rus (Video)

Putin a anunțat mobilizarea parțială și amenință cu bomba nucleară: Nu este un bluf! SUA și UE vor să mute războiul pe teritoriul rus (Video)

Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineață mobilizarea parțială în Rusia și a făcut amenințări nucleare.

„Pentru a proteja integritatea țării noastre, este necesară o mobilizare parțială”, a susţinut Putin, într-un discurs înregistrat difuzat la televiziunea de stat, explicând că doar cei care sunt momentan în rezervă și cei care sunt în armată vor fi înrolați.

„Doar acei cetățeni care sunt în rezervă și, în special, aceia care au servit în cadrul forțelor armate și au anumite specializări militare și experiență relevantă fac subiectul mobilizării. Ei vor trece înainte printr-un antrenament, având în vedere că vorbim de o operațiune militară specială”, a explicat liderul de la Kremlin.

ADVERTISING

El a anunțat că e nevoie de trupe suplimentare și aprovizionare în Donbas, Herson și Zaporojie, pentru a securiza ceea ce numește el teritorii ale Rusiei.

Decretul a fost deja semnat și este în vigoare. Potrivit documentului, toate contractele militare în vigoare au fost prelungite automat cât va ține mobilizarea, perioadă nedeterminată.

ADVERTISING

Putin și-a început discursul adresându-se în special „cetățenilor din Donețk și Lugansk, Herson și Zaporojie și alte regiuni eliberate de sub regimul nazist” și a spus că va susține rezultatele referendumurilor care vor fi organizate.

„Vom face pașii necesari pentru a proteja suveranitatea noastră și vom susține voința și dorința cetățenilor noștri. Vom face tot ce ține de noi pentru a asigura că referendumurile vor fi organizate în siguranță”, a spus președintele Rusiei.

În plus, Putin susține că Ucraina ar fi fost de acord cu o soluție pașnică, dar nu a fost lăsată de Occident.

„Vestul nu a fost fericit cu această decizie pașnică. Au încercat să ne dea ordine directe, sa submineze negocierile, așa că Kievul a angajat mercenari străini și armata lor a fost antrenată de NATO. (...) Vestul vrea să-și impună brutal voința asupra cetățenilor noștri. Scopul lor e în continuare să ne slăbească, să ne distrugă, o spun deschis. SUA și UE vor să mute războiul pe teritoriul rus”, a acuzat Putin.

ADVERTISING

Mai mult, el a acuzat că Vestul face „un șantaj nuclear” cu centrala de la Zaporojie și a amenințat că va folosi toate mijloacele pe care le deține.

Nu este un bluf! Și țara noastră are arme de distrugere și sunt mult mai moderne decât cele ale NATO. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra”, a spus Putin.

Câți soldați sunt mobilizați și câți recunoaște Rusia că a pierdut

După difuzarea discursului lui Putin a ieșit la declarații și ministrul Apărării, Serghei Șoigu. El a repetat informațiile despre mobilizarea generală și a declarat, la rându-i, că „Rusia nu luptă doar cu Ucraina, ci și cu Occidentul”.

Șoigu a dezvăluit că în jur de 300.000 de ruși se încadrează la această mobilizare parțială și că studenții nu sunt chemați la arme.

Șoigu a anunțat și câți soldați ruși a pierdut până acum Rusia - 5.937. Cifra este extrem de mică, estimările Kievului și ale serviciilor de informații occidentale vorbesc de peste 50.000.

De altfel, chiar Moscova, în prima declarație în care a admis pierderi pe frontul din Ucraina, pe 25 martie, după o lună de război, arăta că a înregistrat 1.351 de morți. Este greu de crezut că în alte aproape 6 luni bilanţul negru să fi ajuns doar cel anunțat azi de Șoigu.

Acesta a fost primul discurs pe care Putin l-a adresat națiunii din 24 februarie, când a anunțat startul invaziei în Ucraina.

Inițial, declarațiile au fost anunțate pentru marți seară, la 20:00. Ora a tot fost, însă, amânată, până când, la 22:30, principalii propagandiști ai lui Putin le-au transmis oamenilor să meargă la culcare, pentru că discursul va avea loc miercuri. Ulterior, Kremlinul a confirmat. Analiștii de politică externă și oficiali occidentali au văzut în această amânare haosul care domnește la Moscova.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇