Prima reacţie a Ucrainei la mobilizarea din Rusia: Viața are un mare simț al umorului

Prima reacţie a Ucrainei la mobilizarea din Rusia: Viața are un mare simț al umorului

Mobilizarea din Rusia este un pas previzibil, care se va dovedi extrem de nepopular și subliniază că războiul nu decurge conform planului Moscovei, a declarat consilierul prezidențial Mihailo Podolyak.

El a adăugat că președintele rus Vladimir Putin încearcă să transfere vina pentru declanșarea unui „război neprovocat” și înrăutățirea situației economice a Rusiei către Occident, transmite The Guardian.

Oficialul ucrainean îl ironizează pe președintele Rusiei: „A 210-a zi a războiului de trei zile", a descris consilierul lui Zelenski.

ADVERTISING

„Rușii care au cerut distrugerea Ucrainei au sfârșit prin a obține: 1. Mobilizare. 2. Frontiere închise, blocarea conturilor bancare. 3. Închisoare pentru dezertare", a mai scris Podolyak pe Twitter.

„Totul este în continuare conform planului, nu-i așa? Viața are un mare simț al umorului”, a fost concluzia oficialului ucrainean.

Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, mobilizarea parțială în Rusia și a făcut amenințări nucleare.

„Pentru a proteja integritatea țării noastre, este necesară o mobilizare parțială”, a susţinut Putin, într-un discurs înregistrat difuzat la televiziunea de stat, explicând că doar cei care sunt momentan în rezervă și cei care sunt în armată vor fi înrolați.

ADVERTISING

El a anunțat că e nevoie de trupe suplimentare și aprovizionare în Donbas, Herson și Zaporojie, pentru a securiza ceea ce numește el teritorii ale Rusiei.

În plus, Putin susține că Ucraina ar fi fost de acord cu o soluție pașnică, dar nu a fost lăsată de Occident.

Mai mult, el a acuzat că Vestul face „un șantaj nuclear” cu centrala de la Zaporojie și a amenințat că va folosi toate mijloacele pe care le deține.

În replică, Londra îl acuză pe Putin de „rescrierea istoriei”, Germania îşi cântăreşte răspunsul

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇