Ce spune Ciucă despre anunţul lui Putin de mobilizare în Rusia

Ce spune Ciucă despre anunţul lui Putin de mobilizare în Rusia

După ce Putin a anunțat, printr-un discurs înregistrat, că a decretat mobilizarea parțială în Rusia, a avut o primă reacţie şi premierul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de guvern.

„Astăzi e ziua internaţională a păcii şi, în loc să o celebram cum se cuvine, din păcate, am luat act cu îngrijorare de declaraţiile președintelui Putin referitoare la mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi desfăşurarea aşa-ziselor referendumuri.

Ne menţinem atitudinea echilibrată şi vom continua să analizam cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri din NATO și partenerii din UE. Îmi exprim totodată speranța ca situația în zona de conflict să nu escaladeze", este mesajul premierului de la Bucureşti.

ADVERTISING

Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, mobilizarea parțială în Rusia și a făcut amenințări nucleare.

„Pentru a proteja integritatea țării noastre, este necesară o mobilizare parțială”, a susţinut Putin, într-un discurs înregistrat difuzat la televiziunea de stat, explicând că doar cei care sunt momentan în rezervă și cei care sunt în armată vor fi înrolați.

El a anunțat că e nevoie de trupe suplimentare și aprovizionare în Donbas, Herson și Zaporojie, pentru a securiza ceea ce numește el teritorii ale Rusiei.

ADVERTISING

În plus, Putin susține că Ucraina ar fi fost de acord cu o soluție pașnică, dar nu a fost lăsată de Occident.

Mai mult, el a acuzat că Vestul face „un șantaj nuclear” cu centrala de la Zaporojie și a amenințat că va folosi toate mijloacele pe care le deține.

În replică, Londra îl acuză pe Putin de „rescrierea istoriei”, Germania îşi cântăreşte răspunsul

Iată şi prima reacţie a Ucrainei la mobilizarea din Rusia

Vă recomandăm şi analiza istoricului Cosmin Popa: Ce înseamnă mobilizarea parțială anunțată de Putin, cât de real a devenit șantajul nuclear și de ce încă nu suntem aproape de finalul războiului din Ucraina

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇