Șoigu anunță câți ruși sunt chemați la arme și dă cifre greu de crezut despre pierderile din Ucraina

Șoigu anunță câți ruși sunt chemați la arme și dă cifre greu de crezut despre pierderile din Ucraina

După ce Putin a anunțat, printr-un discurs înregistrat, că a decretat mobilizarea parțială în Rusia, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a venit cu explicații despre ce înseamnă, mai exact, acest lucru.

Șoigu a dezvăluit că în jur de 300.000 de ruși se încadrează la această mobilizare parțială și că studenții nu sunt chemați la arme, potrivit Meduza.io.

Este dublul trupelor care au fost până acum trimise în Ucraina, estimate la aproximativ 150.000 de soldați. Ministrul Apărării a ținut să sublinieze că asta înseamnă puțin peste 1% față de resursa totală a Rusiei, care, în cazul unei mobilizări generale, ar ajunge la 25 de milioane.

ADVERTISING

Șoigu a anunțat și câți soldați ruși a pierdut până acum Rusia - 5.937. Bilanţul este extrem de mic, estimările Kievului și ale serviciilor de informații occidentale vorbesc de peste 55.000.

De altfel, chiar Moscova, în prima declarație în care a admis pierderi pe frontul din Ucraina, pe 25 martie, după o lună de război, arăta că a înregistrat 1.351 de morți. Este greu de crezut că în alte aproape 6 luni bilanţul să fi ajuns abia la cel anunțat azi de Șoigu.

Ministrul nu a dat un bilanţ şi în legătură cu soldații răniți, însă a precizat că 90% dintre ei deja s-au întors pe front.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, Șoigu a declarat, ca și Putin, că „Rusia nu luptă doar cu Ucraina, ci și cu Vestul”.

Iată declarațiile de azi - Putin a anunțat mobilizarea parțială și amenință cu bomba nucleară: Nu este un bluf! SUA și UE vor să mute războiul pe teritoriul rus (Video)

Şi primele reacţii: Prima reacţie a Ucrainei la mobilizarea din Rusia

Londra îl acuză pe Putin de „rescrierea istoriei”, Germania îşi cântăreşte răspunsul

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇