Urmărire periculoasă cu focuri de armă pe DN 1, între Ploiești și București (Video) UPDATE Au fost trase 6 focuri de avertisment, unul în cauciucul din spate

Urmărire periculoasă cu focuri de armă pe DN 1, între Ploiești și București (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Au fost trase 6 focuri de avertisment, unul în cauciucul din spate

Un bărbat care era bănuit de comiterea unei infracțiuni la un mall din București a fost urmărit, duminică dimineața, de mașini de poliție pe DN1, între București și Ploiești, polițiștii recurgând și la focuri de armă la un moment dat, în încercarea de a-l opri pe șofer. Acesta a făcut manevre periculoase, dar într-un final a fost oprit și a scos de polițiști din mașină, după ce aceștia au spart geamul automobilului.

Potrivit Poliției Ilfov, sâmbătă dimineață, în jurul orei 9:50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către Poliţia Capitalei că o persoană bănuită de comiterea unei infracţiuni, în zona unui mall din Bucureşti, se deplasează către judeţul Prahova, pe DN1, cu un autoturism fără plăcuţe cu numere de înmatriculare.

ADVERTISING

Poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au identificat autoturismul semnalat în zona localităţii Ciolpani şi pentru că șoferul a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, continuându-şi deplasarea către judeţul Prahova, au decis să urmărească autoturismul, utilizând semnalele acustice şi luminoase.

Deoarece șoferul nu a oprit nici în aceste condiții, poliţiştii au utilizat armamentul din dotare, executând focuri de armă în plan vertical şi ulterior asupra pneurilor autoturismului urmărit.

Au tras 6 focuri de avertisment, dar șoferul nu a dat semn să oprească, se arată într-o postare pe Facebook a MAI. Unul dintre polițiști, Ionuț, a poziționat mașina de poliție astfel încât celălalt polițist, Marian, să poată scoate pistolul pe geam și să tragă în cauciucul din spate. Totul s-a întâmplat la o viteză destul de mare.

ADVERTISING

La un moment dat, se mai arată în comunicatul Poliției Ilfov, presupusul autor a întors autoturismul pe direcţia Bucureşti, poliţiştii reuşind să-l intercepteze şi să-l oprească, în zona kilometrului 34.

După ce a oprit mașina, şoferul a refuzat să iasă din autoturism, iar poliţiştii au spart unul dintre geamurile. Cioburile au produs leziuni minore, atât suspectului, cât şi unuia dintre poliţişti.

Au tras 6 focuri de avertisment, dar șoferul nu a dat semn să oprească.Ionuț a poziționat mașina de poliție astfel încât Marian să poată scoate pistolul pe geam și să tragă în cauciucul din spate.Totul s-a întâmplat la o viteză destul de mare.Astăzi, doi polițiști au reușit să oprească o adevărată tragedie.Doar așa a putut fi oprit un hoț care furase o mașină."Un bărbat mi-a furat mașina și m-a călcat când am vrut să îl opresc!S-a dus spre Otopeni!"Acesta a fost apelul care a alertat polițiștii din București și Ilfov.Bărbatul conducea cu viteză spre Ciolpani când a fost reperat de Marian și Ionuț.Au făcut semn de oprire, dar bărbatul a întors și a plecat pe contrasens.Nu a ținut cont că pune în pericol viața celor din trafic și a mers aproximativ 4 km pe sensul opus, pe Drumul Național 1.Colegii noștri au acționat ferm și au reușit să evite o tragedie.Oprirea se poate observa din video.Momentul imobilizării șoferului a fost filmat de un polițist, aflat în timpul liber, care a ajutat și la blocarea acestuia în trafic.Șoferul este în acest moment în custodia poliției.Felicitări tuturor celor împlicați în acest caz!

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Duminică, 24 septembrie 2023

Șoferul a fost testat atât pentru consum de alcool, cât și pentru droguri, ambele teste ieșind negative.

ADVERTISING

Mașina ar fi fost furată de la o femeie, din parcarea de la Mall Băneasa, când aceasta încerca să se urce. Bărbatul a împins-o, s-a urcat în mașină și a plecat cu mașina, rănind-o la picior pe femeie. Femeia a fost cea care a sunat la 112 și a anunțat incidentul.

„Un bărbat mi-a furat mașina și m-a călcat când am vrut să îl opresc! S-a dus spre Otopeni!", a spus femeia la 112, potrivit informațiilor furnizate de MAI.

Bărbatul a fost preluat de către poliţiştii Capitalei, pentru continuarea cercetărilor.

În jurul orei 13:00, mașina era încă pe marginea DN1.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇