Un călător a fost grav rănit într-un tramvai din Bucureşti

Un călător a fost grav rănit într-un tramvai din Bucureşti

O șină de tramvai din București, de pe linia 19, s-a rupt, a intrat prin podeaua unui tramvai și a rănit grav un călător.

Bărbatul a fost lovit la picior. Călătorii i-au acordat primul ajutor și fost chemată ambulanța.

”Bară de fier ruptă fix într-un călător. Pasagerii asigură prim ajutor. Putea să fie mort. Nerva Traian, ora 13:00. Eram în tramvai și am simțit că se rupe. A dat fix într-o şină ruptă. Se aşteaptă ambulanţa. Destul de grav omul”, a scris un pasager pe un grup de Facebook.

Mediafax precizează că victima este un bărbat de 54 de ani, care a fost transportat la Spitalul Bagdasar Arseni.

sina-rupta-tramvai
Foto: Inquam Photos / George Calin

STB a anunțat oficial că linia tramvaiului 19 este blocată pe strada Nerva Traian, la plecarea din stația Papazoglu, pe sensul spre Complex Titan".

ADVERTISING

Societatea nu precizează însă și motivul, afirmând doar că este vorba despre un ”eveniment de circulație”.

De la faţa locului, Antena3 transmite că lucrătorii STB se chinuie să scoată şina ruptă de sub tramvai pentru a elibera apoi calea de rulare.

tramvai-sina
Inquam Photos / George Calin
tramvai-rupt
Inquam Photos / George Calin

Incidentul are loc la două zile după ce un tramvai care circula pe linia 32 a deraiat în Sectorul 5 al Capitalei. Tramvaiul face legătura între Piața Unirii și Piața Rahova.

Bucureștiul are mare nevoie de tramvaie noi, în condițiile în care - din cele 486 pe care le are - cele mai multe sunt îmbătrânite. Multe dintre cele V3A (care sunt majoritare, pe traseele din oraș) au fost fabricate în anii 70 și - cu toate că au beneficiat de reparații capitale - nu oferă nici suficientă siguranță și nici confort.

ADVERTISING

Vezi şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇