Claudiu Crețu a fost numit director la Termoenergetica SA, compania care se chinuie să dea apă caldă în Bucureşti

Claudiu Crețu a fost numit director la Termoenergetica SA, compania care se chinuie să dea apă caldă în Bucureşti

Consiliul de Administraţie al companiei municipale Termoenergetica l-a numit director interimar pe Claudiu Cretu, au precizat surse din administraţie pentru SpotMedia.ro.

Este vorba despre un mandat de doar 4 luni, în fruntea companiei care se luptă să întreţină sistemul de termoficare din Bucureşti.

Creţu este actualmente administrator special la ELCEN (furnizorul de energie termică din Capitală).

De la Teologie la Poliţie şi apoi la RADET

Claudiu Crețu are 41 de ani și este din Brăila.

A absolvit Seminarul Teologic din Galați și Facultatea de Teologie din București. Apoi, a făcut Dreptul la Academia de Poliíe Alexandru Ioan Cuza.

ADVERTISING

Are un masterat în Administrație Publică Europeană tot la Academia de Poliție, iar în anul 2015 s-a înscris într-un program internațional de masterat româno-francez organizat de Academia de Studii Economice din București și Școala de Stat din Paris.

Din 2005, vreme de aproape 8 ani, a fost ofițer de poliție.

În 2014, ca ofițer specialist, a fost detașat la Departamentul de Integritate al ANAF.

Și tot din 2014 a devenit director de Control și Managementul Calității la RADET. Iar în 2016 a devenit consilier la cabinetul directorului general al RADET.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A fost și membru în Consiliul de Administrație al RADET și a ocupat și funcția de director general adjunct al Regiei, începând din 2016.

În vara anului 2017 a fost numit administrator special al ELCEN, funcție pe care o deține încă.

Ce are în declaraţia de avere

Potrivit declarației sale de avere, Claudiu Crețu are 12 hectare de teren agricol în Brăila și o cotă parte dintr-un teren de 1.000 de metri pătrați, în Ilfov.

În nume propriu deține un apartament de 90 de metri pătrați în București, în vreme ce soția sa are o casă de 210 metri pătrați la Brăila.

ADVERTISING

Deține două mașini - un Volkswagen și un Audi, ambele din 2006.

Și are la bănci depozite de 40.000 de euro și 20.000 de lei. A investit alți 20.000 de lei la Metropolitan Life (companie de asigurări listată la bursa din New York).

În declarația sa de avere de pe site-ul ANI, salariul îi este anonimizat. Și menționează că soția sa, care lucrează la BRD, se află în concediu de creștere a copilului.

Pe 4 iunie, Consiliul de Administraţie al Termoenergetica anunţa că organizează selecţie pentru desemnarea unui director general interimar al acestei companii municipale, cu o durată a mandatului de patru luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice, până la maximum şase luni.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis că viitorul director general al Termoenergetica trebuie să schimbe „rapid” în bine activitatea din domeniul termoficării.

„Va fi o competiţie pe bune, în urma căreia va fi desemnat cel mai pregătit candidat. E nevoie de experienţă şi seriozitate la Termoenergetica, fiindcă viitorul director general al companiei trebuie să schimbe rapid în bine activitatea din domeniul termoficării, unul crucial pentru Bucureşti”, a scris, atunci, edilul general pe Facebook.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇