Țara care își avertizează cetățenii aflați în Rusia că vor face închisoare dacă participă la războiul împotriva Ucrainei

Țara care își avertizează cetățenii aflați în Rusia că vor face închisoare dacă participă la războiul împotriva Ucrainei

Kârgâzstanul i-a avertizat pe cetățenii săi aflați în Rusia că vor face închisoare și li se vor confisca bunurile dacă participă la războiul împotriva Ucrainei.

Ambasada Kârgâzstanului în Rusia a postat miercuri pe pagina sa oficială un mesaj în care se arată că cei care sunt chemați să participe ”la orice ostilități” trebuie să contacteze imediat instituția.

”În legătură cu adoptarea de către Duma de Stat a Federației Ruse a actelor legislative care prevăd obținerea simplificată a cetățeniei ruse de către străinii care au încheiat un contract de serviciu în Forțele Armate ale Federației Ruse, Ambasada Republicii Kârgâzstan din Federația Rusă îi avertizează pe cetățenii care stau temporar pe teritoriul Federației Ruse să nu participe la conflicte armate sau la acțiuni militare pe teritoriul statelor străine pentru care este stabilită răspunderea penală.

ADVERTISING

În conformitate cu articolul 256 din Codul penal al Republicii Kârgâzstan, participarea cetățenilor la ostilitățile de pe teritoriul statelor străine se pedepsește cu închisoare de până la zece ani și cu confiscarea bunurilor.

În cazul primirii de către cetățenii Republicii Kârgâzstan a unui apel de participare la orice ostilități, Ambasada solicită să contacteze imediat misiunea diplomatică a Republicii Kârgâzstan în Federația Rusă”, se arată în mesaj.

Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineață mobilizarea parțială în Rusia și a făcut amenințări nucleare.

ADVERTISING

Potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu, în jur de 300.000 de ruși se încadrează la această mobilizare parțială.

Este dublul trupelor care au fost până acum trimise în Ucraina, estimate la aproximativ 150.000 de soldați.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇