Rușii au ieșit în stradă: „Nu vreau să mor pentru Putin!” Peste 1.000 de oameni au fost reținuți, protestatarii sunt loviți cu bastoane (Foto & Video)

Rușii au ieșit în stradă: „Nu vreau să mor pentru Putin!” Peste 1.000 de oameni au fost reținuți, protestatarii sunt loviți cu bastoane (Foto & Video)

Rușii au ieșit în stradă, în zeci de orașe, să protesteze față de mobilizarea parțială anunțată miercuri dimineață de președintele Vladimir Putin.

Peste 1.000 de persoane au fost reținute în 38 de orașe, cele mai multe fiind în Moscova și Sankt Petersburg, potrivit The Guardian.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu protestatari, atât femei, cât și bărbați, trântiți la pâmânt și loviți de forțele de ordine cu bastoane.

În orașul siberian Irkutsk, cel puțin 10 din cei 60 de protestatari care s-au adunat într-o piață centrală au fost reținuți, potrivit activiștilor locali, informează The Moscow Times.

ADVERTISING

Grupuri de protestatari s-au adunat și în orașele Ulan-Ude, Yakutsk și Khabarovsk. În Ulan-Ude oamenii au pancarte scrise de mână cu mesajele „Fără război! Fără mobilizare!” și „Soții, tații și frații noștri nu vor să omoare alți soți și tați”.

Și în orașul siberian Tomsk, o protestatară care purta o pancartă pe care scria „Îmbrățișează-mă dacă și tu ești speriată” se număra printre cele 15 persoane reținute la scurt timp după începerea protestului.

ADVERTISING

În Novosibirsk, al treilea oraș ca mărime din Rusia, un videoclip postat pe rețelele de socializare a arătat un protestatar strigând „Nu vreau să mor pentru Putin!”

Și în Moscova, un număr impresionant de oameni au ieșit în stradă și scandează ”Nu, războiului”. Mulți dintre ei au fost însă luați pe sus de către forțele de ordine.

Oamenii sunt pur și simplu fugăriți de forțele de ordine:

Și în Sankt Petesburg numeroși oameni au ieșit în stradă și scandează împotriva lui Vladimir Putin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇