Șeful spionilor Ucrainei anunță o ofensivă puternică în martie și avertizează Kremlinul: Să vă așteptați la lovituri în inima Rusiei. Din ce în ce mai adânc!

Șeful spionilor Ucrainei anunță o ofensivă puternică în martie și avertizează Kremlinul: Să vă așteptați la lovituri în inima Rusiei. Din ce în ce mai adânc!

Ruşii ar trebui să se aștepte la noi lovituri în inima ţării, a declarat șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kirilo Budanov.

El a subliniat că atacurile vor lovi „din ce în ce mai adânc” în interiorul Rusiei, fără a spune însă clar că Ucraina va fi în spatele lor.

Kievul nu a revendicat responsabilitatea pentru atacul din 26 decembrie asupra bazei aeriene ruse Engels, care este situată la sute de km de granița cu Ucraina, dar Budanov a recunoscut că s-a „bucurat să-l vadă”.

El a adăugat că atacurile vor avea loc „din ce în ce mai adânc” în interiorul Rusiei, dar nu va putea vorbi despre responsabilitatea țării sale decât după încheierea războiului.

ADVERTISING

Întrebat de ABC News despre atacurile asupra Crimeii, Budanov a replicat: „Crimeea este teritoriu ucrainean, putem folosi orice armă pe teritoriul nostru”.

"Sunt sute de cadavre, pur și simplu, putrezind în câmp deschis"

spionul

La sfârșitul lunii decembrie, Budanov a fost la Bahmut, un oraş din Donețk care e cel mai fierbinte punct al liniei frontului. Ceea ce a văzut l-a șocat. „Soldații mi-au arătat o zonă în care cadavrele sunt îngrămădite ca ceva ce ai vedea într-un film.

Sunt sute de cadavre, pur și simplu, putrezind în câmp deschis, unele sunt îngrămădite ca ziduri improvizate, când trupele ruse atacă pe un câmp, folosesc acele cadavre pentru acoperire, ca un scut. Dar nu prea funcționează. Există câmpuri de cadavre acolo."

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Budanov susţine că armamentul Rusiei se epuizează, forțând-o să recurgă la soluții „mai ieftine”, precum dronele iraniene Shahed, care au semănat frică în populație.

Luptele cele mai fierbinți vor fi în martie

Budanov se așteaptă ca luptele să fie „mai fierbinți” în martie, iar Ucraina plănuiește un avans major în primăvară.

„Atunci vom vedea mai mult eliberarea teritoriilor și înfrângerile finale în fața Federației Ruse (...) Acest lucru se va întâmpla în toată Ucraina, din Crimeea până în Donbas. Scopul nostru, și îl vom atinge, este să ne întoarcem la granițele anului 1991, așa cum Ucraina este recunoscută de toate ţările”, a spus el.

ADVERTISING

"Regimul lui Putin este de râsul lumii"

În ceea ce privește viitorul Rusiei, Budanov crede că există mai multe scenarii în joc, dar mesajul este clar: "Nu ar trebui să vă fie frică de transformarea Rusiei. Regimul lui Putin este de râsul lumii (...) Rusia nu mai este o amenințare militară pentru lume, ci doar o poveste gogonată".

Singura problemă care mai rămâne este arsenalul nuclear al Rusiei. „O țară teroristă care aruncă o bâtă nucleară asupra tuturor și vine cu amenințări nu este un regim care are dreptul etic sau politic de a deține controlul armelor de distrugere în masă”, a adăugat Budanov.

Ziua 315 de război. Șeful spionajului militar ucrainean susține că Putin e pe moarte. Moscova a pierdut 60% din tancuri și 70% din stocul de rachete


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇