Explozie cu victime la baza aeriană Engels din Rusia, aflată la sute de kilometri de linia frontului (Video)

Explozie cu victime la baza aeriană Engels din Rusia, aflată la sute de kilometri de linia frontului (Video)

Presa ucraineană şi cea rusă au informat luni dimineaţa despre o explozie la baza aeriană Engels din Rusia, situată la sute de kilometri distanţă de linia frontului din Ucraina. Ulterior, ministerul rus al Apărării a anunţat că a doborât o dronă ucraineană și că există victime în urma căderii dronei.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că au murit trei militari din personalul tehnic de la baza militară.

“În 26 decembrie, aproximativ la ora 01.35 a Moscovei, o dronă ucraineană a fost doborâtă la altitudine mică, în timp ce se apropia de baza aeriană militară Engels din regiunea Saratov. Ca urmare a căderii dronei, trei militari ruşi din staful tehnic de la baza aeriană au fost răniţi mortal”, a precizat ministerul, potrivit Reuters.

ADVERTISING

Ministerul rus susține că echipamentele de aviaţie de la bază nu au fost avariate. Media ucraineană vorbește de cel puțin un avion lovit, dar informația nu este confirmată oficial.

Agenţia de presă RBC-Ucraina a relatat că au avut loc două explozii.


Pagina de ştiri rusească Baza a scris, citând localnici, că s-au auzit sirenele de raid şi o explozie.

Guvernatorul regiunii ruseşti Saratov, unde se află baza aeriană Engels, a anunţat că nu există nicio amenințare pentru locuitori și infrastructura civilă nu a fost deteriorată, potrivit Reuters.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Nu au existat situaţii de urgenţă în zonele rezidenţiale ale oraşului (Engels)". Nu există nicio ameninţare pentru locuitori... Infrastructura civilă nu a fost deteriorată. Informaţii despre incidentul de la o unitate militară sunt verificate de agenţiile de aplicare a legii" a scris pe Telegram Roman Busargin, guvernatorul regiunii.

Baza aeriană, situată în apropierea oraşului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova, a fost lovită pe 5 decembrie în ceea ce Rusia a acuzat ca fiind atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene ruseşti.

ADVERTISING

Atacurile de pe 5 decembrie au afectat reputaţia Rusiei şi au ridicat semne de întrebare în rândul analiştilor cu privire la motivul pentru care sistemul rus de apărare nu a funcţionat.

Ucraina nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei, dar a spus, totuşi, că astfel de incidente sunt o "karmă" pentru invazia rusă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇