Șeful serviciilor de informații din Ucraina anunță când se va termina războiul

Șeful serviciilor de informații din Ucraina anunță când se va termina războiul

Ucraina va înregistra victorii importante până la sfârșitul acestui an, prezice Kirilo Budanov, care este şeful serviciilor de informații de la Kiev.

Generalul-maior Kirilo Oleksiiovici Budanov conduce Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucrainei şi crede că „înfrângerea Rusiei este inevitabilă”. „Vom face progrese semnificative până la sfârșitul anului. Vor fi victorii importante. Veți vedea curând”, a anunțat el într-o înregistrare video postată pe YouTube, şi preluată de CNN.

ADVERTISING

Budanov mai prevede că războiul se va încheia în 2023: "La sfârșitul primăverii ar trebui să se termine. Până la vară totul ar trebui să se termine."

El a menționat că Ucraina intenționează să revină la granițele sale din 1991, ceea ce înseamnă că ar trebui să recucerească Crimeea și regiunile Donețk și Lugansk, ocupate de Rusia din 2014.

Oficialul și-a exprimat îndoiala că rușii vor folosi arme nucleare în Ucraina. "Teoretic, pot, dar asta doar va grăbi dezintegrarea Federației Ruse și ei știu și înțeleg foarte bine asta. Nu-s atât de proști pe cât am vrea noi să fie", a spus el.

ADVERTISING

Budanov a adăugat că în acest moment al războiului Kremlinul se concentrează pe un singur obiectiv - să nu piardă. "Nu se mai pune problema victoriei - e doar 'să nu pierdem'", a spus el, adăugând că victoria Ucrainei va declanșa un proces politic "foarte serios" și "schimbări" în Rusia.

Ziua 238 de război. Lupte grele la Zaporojie. Putin folosește Biserica pentru spionaj militar

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇