Rusia amenință cu Al Treilea Război Mondial dacă Ucraina intră în NATO

Rusia amenință cu Al Treilea Război Mondial dacă Ucraina intră în NATO

Primirea Ucrainei în NATO ar putea duce la un al treilea război mondial, a afirmat secretarul adjunct al Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse, Aleksandr Venediktov.

„Kievul ştie foarte bine că un asemenea pas ar însemna o escaladare garantată spre un al treilea război mondial. Pe asta contează, se pare, ucrainenii. Să creeze zgomot informaţional şi să atragă din nou atenţia asupra lor”, a spus Venediktov, , într-un interviu difuzat joi de agenţia TASS.

Venediktov a reiterat, de asemenea, poziţia rusă conform căreia Occidentul, prin ajutorul acordat Ucrainei, indică faptul că „ia parte direct la conflict".

ADVERTISING

La sfârşitul lui septembrie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că ţara sa va solicita o aderare „accelerată" la NATO, imediat după ce Rusia a oficializat anexarea a patru regiuni ucrainene.

Șeful Alianței, Jens Stoltenberg, a fost rezervat în a oferi un răspuns direct: „Toate democrațiile europene au dreptul de a adera la NATO. Ușa noastră este deschisă, deciziile noastre se iau prin consens, prin unanimitate. Consensul nostru acum e să asigurăm tot suportul pentru Ucraina de a se apăra”.

ADVERTISING

Ulterior, nouă state europene, printre care și România, au semnat o declarație în care anunță că susțin ferm o viitoare aderare a Ucrainei la NATO.

Ziua 232 de război: Atac cu drone kamikaze la Kiev, ploaie de rachete în sud. Rusia e condamnată la ONU


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇