Ucraina depune cerere de aderare rapidă la NATO. Zelenski, mesaj pentru Putin

Ucraina depune cerere de aderare rapidă la NATO. Zelenski, mesaj pentru Putin

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunțat vineri că Ucraina va depune cerere de aderare la NATO.

Anunțul a fost făcut de liderul de la Kiev în cadrul ședinței Consiliului de Securitate a Ucrainei, după ce, la Moscova, Putin a anunțat anexarea regiunilor Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk.

„De facto, deja suntem în drum spre NATO. De facto, deja ne-am demonstrat compatibilitatea cu standardele Alianței Nord Atlantice. Sunt reale pentru Ucraine, sunt reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunilor noastre.

ADVERTISING

Avem încredere unii în alții, ne ajutăm unii pe alții și ne protejăm unii pe alții. Asta este Alianța Nord Atlantică.

Dar de facto. Ucraina va depune cerere să devină de jure. În procedură de urgență. Facem un pas decisiv semnând cererea de aderare accelerată la NATO”, a anunțat Zelenski.

Zelenski a mai spus că Ucraina este gata să se așeze la masa negocierilor pentru a opri războiul, însă nu cu Putin.

ADVERTISING

„Ucraina a fost și rămâne un lider în eforturile de negociere. Noi suntem cei care mereu am oferit Rusiei posibilitatea de a coexista în termeni corecți, bazați pe valorizare, onestitate și egalitate. Evident, cu președintele rus este imposibil. Nu știe ce sunt onestitatea și demnitatea. Așadar, suntem pregătiți pentru dialogul cu Rusia, dar cu un alt președinte”, a transmis liderul de la Kiev.

Urmărește principalele momente, declarații și reacții după ce Putin a anunțat anexările teritoriilor ucrainene: Sărbătoare la Moscova, reacții dure ale Occidentului (Foto & Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇