Putin a anunțat anexarea la Rusia a 18% din Ucraina: Ne reluăm locul în lume!

Putin a anunțat anexarea la Rusia a 18% din Ucraina: Ne reluăm locul în lume!

Președintele Vladimir Putin a anunțat oficial că Rusia anexează Hersonul, Donețkul, Luganskul și Zaporojie și cele patru regiuni ale Ucrainei urmează să se supună legilor Kremlinului.

„Oamenii și-au făcut alegerea. Rusia acceptă Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Sunt sigur că Adunarea Generală va susține această voință a milioane de cetățeni. Este dreptul lor natural. Până și statutul Națiunilor Unite, primul paragraf, susține acest drept al acestor oameni, un drept bazat pe unitatea istorică, pe generațiile de strămoși comuni pe care i-am avut.

În decursul secolelor am protejat Rusia, de la fondarea primelor orașe, la lupta în Al Doilea Război Mondial, până acum. Ne vom aminti mereu de aceia care nu au fost de acord cu neonaziștii din Ucraina”, și-a început Putin discursul.

ADVERTISING

Rusia înghite astfel 18% din teritoriul Ucrainei, fiind cea mai mare anexare de teritoriu în Europa de la Hitler încoace.

El a anunțat că este gata să se așeze acum la masa negocierilor și că Kievul nu are altă posibilitate decât de a accepta pierderea de teritorii.

„Acești oameni vor deveni cetățeni ai Rusiei pentru totdeauna! Autoritățile din Kiev trebuie să înțeleagă că această exprimare a dorinței e singura cale pentru pace. Ne vom proteja cetățenii cu toate mijloacele!”, a mai spus Putin, în aplauzele sălii.

Urmărește principalele momente, declarații și reacții după ce Putin a anunțat anexările teritoriilor ucrainene: Sărbătoare la Moscova, reacții dure din toată lumea, chiar și de la extremiști (Foto & Video)

ADVERTISING

„Vestul vrea să ne sărăcească și omoare. Ne reluăm locul în lume”

Președintele rus a trecut apoi la un amplu atac la Occident, în special SUA, anunțând că Rusia nu va fi comandată niciodată și e gata să-și reia locul de putere în lume.

„Rusia e pregătita să-și reia locul în lume. Vestul mai caută o șansă să ne distrugă statul și să ne sărăcească și omoare populația. Nu pot să fie de acord că suntem o mare țară în lume și oamenii noștri nu vor trăi niciodată sub comanda altcuiva”, a continuat liderul de la Krmelin.

El a arătat cu degetul spre vinovați pentru avariile de la conductele Nord Stream și au acuzat SUA că tot ce face este pentru a controla lumea.

ADVERTISING

„Anglo-saxonii au început să saboteze conductele din Marea Baltică, au încercat să anihileze transporturile de energie din Europa, ei au făcut asta. (...) Puterea SUA se bazează pe forță brută, folosesc brutalitatea pentru a-și atinge obiectivele. Încearcă să creeze o axa nouă Washington-Seul, prin Turcia, și ne privesc ca pe dușmani.

SUA și NATO se bazează pe dominație și prezintă planurile vorbind despre o prețioasă dragoste pentru pace. Ce cuvânt, pace... Având în vedere strategiile pe care le folosesc se vede că vor doar sa submineze statele suverane.

Rusia, China, Iran, multe țări sunt pe acea listă. Când ceva nu e pe placul SUA, impun sancțiuni și asta pățim și noi pentru Ucraina. Vesticii ar vrea sa organizeze toată lumea în funcție de dorințele lor, dar acest lucru nu e de bun augur pentru nimeni, poate doar pentru cei care nu sunt pentru relațiile tradiționale, cei care nu înțeleg modul logic de a te comporta cu Rusia.

SUA se poartă ca întotdeauna - amenințări, trădări, șantaj, nu este un dialog constructiv pe care l-am purtat cu ei de-a lungul anilor. Adevărul a fost înecat într-o mare de minciuni și iluzii, propagandă, și s-au comportat ca și cum, cu cât o minciună e mai proastă, cu atât mai ușor va fi înghițită de oameni”, a continuat Putin atacul.

Putin i-a catalogat pe toți liderii care acceptă ca popoarele lor să trăiască așa cum dictează SUA drept „politicieni masochiști” și a explicat pentru ce mor rușii în Ucraina: „Soarta i-a chemat la luptă pe oamenii noștri. Pentru o Rusie istorică măreață. Trebuie să ne protejăm copiii de sclavie”.

Ziua 219: Zelenski prezintă imagini cu atrocitățile comise de „nenorociții însetați de sânge”. Odată cu anexările crește teama nucleară


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇