Șeful NATO nu crede că rușii se retrag de la granița cu Ucraina: Nu am observat niciun semn de detensionare reală a situației

Șeful NATO nu crede că rușii se retrag de la granița cu Ucraina: Nu am observat niciun semn de detensionare reală a situației

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că anunțul Rusiei privind retragerea trupelor de la granița cu Ucraina oferă motive de optimism, dar că alianța nu a văzut încă o detensionare reală a situației.

”Acest lucru dă motive de optimism, dar până acum nu am observat niciun semn de detensionare pe teren.

Nu am văzut niciun semn de prezență militară rusă redusă la granițele Ucrainei, dar vom continua să monitorizăm”, a spus Stoltenberg, înaintea întâlnirii de miercuri a miniștrilor Apărării din statele membre ale NATO, potrivit The Guardian.

ADVERTISING

El a precizat că Rusia a adunat o „forță de luptă fără precedent de la Războiul Rece”.

”Totul este acum pregătit pentru un nou atac, dar Rusia mai are timp să se retragă de la graniță, să înceteze să se pregătească pentru război și să înceapă să se pregătească pentru o soluție pașnică”, a completat Stoltenberg.

Marți, în ziua în care Vladimir Putin îl primește la Moscova pe Olaf Schlz, cancelarul Germaniei, armata rusă anunță primele retrageri de trupe de la granița cu Ucraina, iar Kremlinul spune că este deschis la negocieri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe de altă parte, cele mai noi informații ale britanicilor arată că Rusia trimite în continuare militari în această zonă fierbinte. Premierul Boris Johnson a catalogat situația ca fiind „foarte, foarte periculoasă”.

Britanicii estimează că încă 14 batalioane ruse a câte 800 de soldați fiecare sunt în drum spre Ucraina, pentru a se alătura celor 100 de batalioane adunate deja la frontiera cu țara vecină, scrie The Guardian.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇