Scandalul ia amploare: Unul dintre poliţiştii acuzaţi de tortură e lider de sindicat. Au apărut imagini cu o altă bătaie aplicată chiar în Secţia 16 (Video)

Scandalul ia amploare: Unul dintre poliţiştii acuzaţi de tortură e lider de sindicat. Au apărut imagini cu o altă bătaie aplicată chiar în Secţia 16 (Video)

Printre agenții de la Secția 16 de Poliție din Capitală cercetați pentru că au răpit și torturat doi bărbaţi anul trecut se află și un lider de sindicat.

Mai mult, unii dintre polițiștii cercetați acum apar și într-o filmare din 2018, în timp de ce interogau cu brutalitate un bărbat chiar în Secția 16. Clipul a fost urcat pe YouTube anul trecut chiar de către victimă.

Bataie sectia 16 Politie
ADVERTISING

„O parte dintre cei care apar pe imaginile din 2018 sunt și în dosarul din 2020. Din ce știu eu, anul trecut conducerea Poliției Capitalei i-a detașat cu forța, i-a schimbat și pe ei, și a ieșit un mega super scandal la nivelul Capitalei că șefii abuzează de pozițiile pe care le au și schimbă oamenii după bunul plac. Tocmai asta a fost ideea. Să spargă acel grup”, a declarat Florin Vîlnei, președintele Federației Polițiștilor Sed Lex, la TVR 1.

Sursa citată susține că unul dintre cei cercetați ar fi Viorel Șeicaru, vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

ADVERTISING

"Nici nu se pune problema să mai rămână în cadrul organizației. Eu mă dezic total. Eu dacă știam de asemenea faptă, că el m-a mințit și pe mine, eu demascam. Dacă copilului mei i se întâmplă așa ceva, oare cum gândesc eu despre Poliție? Sau ce ar putea să îi facă un părinte la un moment dat unui polițist care îi torturează copilul?”, a declarat Iulian Surugiu, președintele SNAP.

Una dintre victime cere daune de 500.000 de euro

Acum, victimele din 2020 cer daune consistente, avocatul uneia informând că bărbatul vrea 500.000 de euro.

ADVERTISING

„Clientul a vrut să dea un exemplu și lucrul acesta să nu i se mai întâmple nimănui. Îmi povestea că din banii respectivi ar vrea să își deschidă o afacere, ca este pizzer și a fost afectat de pandemie, și să îi cumpere o casă fetiței lui", a spus avocatul Adrian Cuculiș.

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇