Rusia va construi un sat pentru adepții lui Trump: 200 de familii din SUA ar dori să se mute

Rusia va construi un sat pentru adepții lui Trump: 200 de familii din SUA ar dori să se mute

Americanii și canadienii conservatori care nu mai cred în valorile democrației din America de Nord vor fi bineveniți într-o localitate ce va fi ridicată pentru ei în apropiere de Moscova.

Deși relațiile dintre Rusia și Statele Unite se află la cel mai tensionat nivel de după Războiul Rece, Vladimir Putin a susținut în repetate rânduri temele preferate ale conservatorilor americani. El a semnat legislația care restrânge drepturile persoanelor LGBTQ+ și a avut o relație foarte strânsă cu fostul președinte american Donald Trump.

Canalele media de stat din Rusia promovează discursul lui Trump și transmit constant opiniile liderilor dreptei conservatoare din SUA, care critică implicarea Washingtonului în războiul din Ucraina, inclusiv pe cele ale fostului prezentator de la Fox News, Tucker Carlson.

ADVERTISING

Acest context este ideal pentru ca mulți conservatori americani să treacă oceanul și să se simtă ca acasă în Rusia. Agenția de presă de stat RIA Novosti a relatat joi despre planurile creării lângă Moscova a unei comunități care se adresează expaților cu convingeri "tradiționale". Construcția unui sat al conservatorilor americani va începe anul viitor, scrie Newsweek.

Avocatul Timur Beslangurov, partenerul cabinetului rus de avocatură pentru imigrație VISTA, care îi asistă pe investitorii străini să obțină drept de rezidență și cetățenie în Rusia, a declarat că în jur de 200 de familii vor să emigreze în Rusia din considerente ideologice. În total, susține el, zeci de mii de oameni fără legătură cu Rusia au de gând să se mute în această țară.

ADVERTISING

Beslangurov a vorbit despre acest proiect la o conferință pe teme de avocatură din Sankt Petersburg, unde a spus că autoritățile regionale au aprobat planurile pentru construirea satului.

Printre cele 200 de familii se numără catolici tradiționaliști din SUA și Canada care vor să se mute în satul din Rusia, fiindcă "cred cu convingere în profeția că Rusia va rămâne singura țară creștină din lume", a detaliat avocatul.

Întrebat de ce vor occidentalii să se mute în Rusia, Beslangurov s-a referit la răspândirea valorilor progresiste. "Motivul este propaganda valorilor radicale: astăzi au 70 de genuri, nu se știe ce mai urmează. Mulți oameni normali emigrează și iau în considerare și Rusia, dar se confruntă cu uriașa problemă birocratică a legislației pentru migrație din Rusia", a declarat Beslangurov.

ADVERTISING

El a adăugat că administrația regiunii Moscova a dat undă verde construirii satului, iar lucrările vor fi finanțate de familiile care se vor muta acolo. Construcția destinată imigranților americani și canadieni nu a fost încă anunțată oficial de autorități, relatează Moscow Times.

George Ajjan, analist de politică internațională, a spus pentru Newsweek că, dacă relatarea despre acest sat este credibilă, Rusia nu va avea mari probleme să umple localitatea cu conservatori.

"Sunt o mulțime de americani care au ales să trăiască în străinătate, fie din pragmatism și din rațiuni logistice sau ideologice. Din 330 de milioane de oameni, ai putea popula o mică suburbie din Moscova cu americani obsedați de versiunea lor despre victimizare, întrucât sunt foarte ignoranți în privința realității crunte a traiului într-un stat autoritar", a explicat analistul.

Rusia, care s-a numărat printre cele mai neprimitoare țări pentru expați în ultimii ani, a înregistrat o scădere majoră a turismului și a sosirilor cetățenilor străini după invadarea Ucrainei. Cu toate acestea, datele Serviciului Federal de Securitate (FSB) arată o creștere cu 17,6% a vizitelor în scop turistic, pentru muncă și afaceri în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe vizite au fost făcute de cetățeni din China și țările din Asia Centrală, precum Uzbekistan și Kazahstan.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇