Ce au pățit niște asiatici recrutați de ruși ca să sape tranșee în Ucraina

Ce au pățit niște asiatici recrutați de ruși ca să sape tranșee în Ucraina

Muncitorii migranți din Asia Centrală, recrutați de firme din Rusia pentru a săpa tranșee în regiunile ocupate din Ucraina, au fost înșelați.

O companie din Moscova, ABZ Bely Rast, a recrutat în luna ianuarie zeci de muncitori din Tadjikistan pentru a săpa tranșee în regiunea ocupată Zaporojie. 35 de muncitori au primit sarcina de a săpa un tranșeu de un kilometru lungime și buncăre, la aproximativ 15 kilometri distanță de linia frontului, scrie Newsweek.

Un grup de investigații jurnalistice din Rusia, Sistema, împreună cu organizațiile media Current Time și Radio Europa Liberă, au aflat că oferta rușilor pentru tot grupul de migranți a fost de 800.000 de ruble (11.400 de dolari). Liderul muncitorilor, al cărui nume este Nurullo, a spus că tranșeele erau săpate cu utilaje, după care ei lucrau manual.

ADVERTISING

După ce au terminat toată treaba, oamenii au primit cu 200.000 de ruble mai puțin (2.500 de dolari), iar firma a refuzat să le dea restul sumei promise. Cei care n-au avut destui bani ca să se întoarcă acasă au rămas acolo, așteptând restul sumei și au trimis o plângere la Moscova.

Nurullo a spus că trei muncitori au fost arestați de poliție și amenințați cu condamnarea la închisoare pentru prezența în teritoriile ocupate, iar cei care s-au dus la Moscova au fost verificați pentru încălcarea legii imigrației, dar nu au fost găsiți vinovați. Dosarul a fost înregistrat de Ministerul de Interne și de biroul procurorului din Moscova.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O sursă din conducerea firmei ABZ Bely Rast a spus că banii au fost plătiți integral, dar liderul grupului de migranți a oprit mai mulți pentru el, însă Nurullo a negat.

Firma rusă are contracte în domeniul construirii de șosele și cel al furnizării de materiale de construcții. Potrivit ediției ruse a BBC News, ABZ a furnizat și structuri din beton amplasate pe front pentru oprirea contraofensivei ucrainene.

Armata rusă și autoritățile de ocupație se pregătesc încă din toamnă pentru contraofensiva Ucrainei. Imaginile din satelit au surprins fortificații și tranșee realizate din Herson până în Klințî, localitate din regiunea rusă Briansk.

Serviciile de informații din Marea Britanie au anunțat în această săptămână că Rusia își construiește apărarea la sute de kilometri distanță de granițele cu Ucraina, semn că Moscova se teme că contraofensiva ar putea ajunge până la teritoriul rus.

ADVERTISING

Luni, Ministerul britanic al Apărării a declarat că prezența rețelelor de tranșee poate fi observată adânc în interiorul teritoriului rus recunoscut internațional, inclusiv în regiunile Belgorod și Kursk.

Vladimir Rogov, liderul mişcării regionale proruse "Împreună cu Rusia" din Zaporojie, a declarat că Ucraina concentrează trupe în prima linie a frontului din Zaporojie pentru a lansa o contraofensivă. "Inamicul a acumulat suficiente forţe pe linia frontului pentru a începe o contraofensivă în regiunea Zaporojie", a afirmat acesta. Liderul prorus a precizat că tactica ucrainenilor constă în a testa cu atacuri prima linie de apărare a trupelor ruse, pentru a face o breşă prin care să lanseze o ofensivă cu toate forţele lor.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇