Cum e apărat Drumul Vieții din iadul de la Bahmut: 11 minute dintr-o încleștare pe viață și pe moarte (Imagini cu puternic impact emoțional)

Cum e apărat Drumul Vieții din iadul de la Bahmut: 11 minute dintr-o încleștare pe viață și pe moarte (Imagini cu puternic impact emoțional)

O înregistrare video dramatică a surprins momentul în care comandantul unui mic grup de militari ucraineni rezistă în fața asaltului rușilor, în apropiere de Bahmut. Deși sunt atacați intens cu focuri de armă și cu grenade, ucrainenii nu cedează.

Se dau lupte crâncene pentru fiecare palmă de pământ în Bahmut, iar unitățile ucrainene încearcă să reziste pe poziții, în așteptarea contraofensivei de primăvară, care ar urma să alunge trupele ruse. O înregistrare video apărută recent arată cât de intense sunt confruntările dintre cele două armate și cum reușesc soldații ucraineni să respingă inamicul, chiar și în inferioritate numerică.

ADVERTISING

Materialul video de 11 minute este intitulat „Apărând 'Drumul Vieții' al Ucrainei, ultimul drum dinspre Bahmut", o rută care duce la Ceasov Iar, în apropiere, esențială pentru aprovizionarea trupelor ucrainene, relatează Newsweek.

Un grup mic de militari din compania Honor, care face parte din batalionul „Lupii Da Vinci", format din voluntari ucraineni, este atacat puternic de trupele ruse și prins într-un adăpost îngust dintr-un tranșeu.

Înregistrarea începe cu zgomot de arme și fum vizibil la distanță de câteva zeci de metri. Cel care filmează cu camera video de pe cască pare să fie comandantul grupului, cu indicativul de apel "Tihii", fuge spre acel loc și intră în adăpost. „Ce s-a întâmplat, băieți?", întreabă el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oamenii lui îi răspund că un camarad a fost ucis. „Odihnească-se în pace", le spune el. „Da, frate, ăsta-i războiul", îi răspunde un soldat.

Dintr-o dată, o grenadă explodează în gura adăpostului, iar un soldat pe nume Lecha e aruncat de suflu și cade pe burtă. Camarazii îl întreabă dacă e bine, iar el le spune că nu a fost rănit. Toți își ocupă rapid pozițiile de luptă.

Cineva le spune că „orcii au sărit în tranșeele noastre", folosind termenul peiorativ din „Stăpânul inelelor" pentru a-i descrie pe ruși. „Am omorât toți orcii, așezați-vă pe poziții afară", le transmite un camarad.

ADVERTISING

Soldații ies din adăpost și încep să tragă în forțele inamice care îi înconjoară. Se aud explozii de grenade, iar la un moment dat se vede cum un rus se apropie și aruncă o grenadă în tranșeul lor. Ucrainenii ripostează cu focuri de armă, în timp ce soldații inamici se târăsc înapoi. Un rus se rostogolește pe pământ, probabil rănit.

Battle of the "Honor" company of the "Da Vinci Wolves" battalion for the last road to Bakhmut!

Înregistrarea postată pe YouTube a depășit 820.000 de vizualizări în patru zile de la postare, mulți utilizatori fiind impresionați de modul în care comandantul grupului a condus apărarea. „Reacționează imediat și se mișcă. Agresivitatea lui distruge presiunea inițială a inamicului, iar apoi își conduce oamenii într-o acțiune defensivă corespunzătoare", a scris cineva.

Un cititor al publicației americane Newsweek a scris că s-a trezit ținându-și respirația când rusul aflat la mai puțin de zece metri distanță de Tihii aruncă grenada spre el, comparând imaginile cu secvențele de luptă din celebrul film „Saving Private Ryan" („Salvați soldatul Ryan").

Imaginile au fost apreciate și pe contul de Twitter NOËL care postează informații despre războiul din Ucraina: „Compania HONOR, parte a batalionului Lupii Da Vinci, în acțiune. Efectiv toți infanteriștii ruși au fost anihilați. Vestul Bahmutului. Trupele ucrainene au respins complet trupele ruse".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇