Rușii sunt terorizați de dronele ucrainene: Doi soldați s-au ascuns sub un blindat în flăcări care putea exploda (Video)

Rușii sunt terorizați de dronele ucrainene: Doi soldați s-au ascuns sub un blindat în flăcări care putea exploda (Video)

Doi militari ruși au fost filmați de o dronă a forțelor ucrainene în timp ce se adăpostesc sub un blindat cuprins de flăcări, deși vehiculul putea exploda în orice moment, de teamă să nu fie atacați din aer.

Special Kherson Cat, un cont care postează înregistrări video din război, a difuzat o filmare de 24 de secunde în care se vede de la distanță un vehicul blindat în flăcări. Camera focalizează apoi sub blindat, unde doi soldați stau întinși și se uită neliniștiți în sus, relatează Newsweek.

"Ruși răcorindu-se sub un BMP arzând", este mesajul postat, făcând referire la blindatele de infanterie sovietice folosite atât de forțele ruse, dar și de cele ucrainene.

ADVERTISING

"Încerc să înțeleg asta. Care este percepția soldaților despre nivelul pericolului de pe front dacă ei cred că e mai sigur să se ascundă sub un vehicul arzând, care poate exploda, în loc să o ia la fugă", a scris un utilizator.

Înregistrarea a adunat aproape 350.000 de vizualizări până joi după-amiază. Data și locul în care a fost făcută nu au fost date publicității.

ADVERTISING

Mai mulți utilizatori au scris că militarii ruși nu au avut curaj să iasă de sub vehicul de teamă că vor fi eliminați de drona ucraineană.

Șeful unei unități ucrainene de drone a declarat recent că soldații ruși erau ținte ușoare la începutul războiului, dar de atunci au învățat din propriile greșeli și sunt mai greu de surprins cu lovituri aeriene.

"Se adaptează. Încep să se gândească cum ar putea să lupte mai bine. Învață din problemele și greșelile lor", a spus caporalul Petro pentru Daily Beast.

ADVERTISING

În noiembrie, o dronă ucraineană a înregistrat momentul în care un militar rus ridica mâinile pentru a arăta că se predă, deși în jurul său nu se afla niciun militar ucrainean.

"Dronele sunt cel mai înverșunat inamic al ocupanților. Dar se pare că nu toate. Aceasta a luat prizonier un ocupant care și-a dat seama că predarea e o șansă de a supraviețui, în loc să încerce să reziste forțelor armate ucrainene, unde șansa de supraviețuire este zero", a transmis atunci Ministerul ucrainean al Apărării.

"Asta arată că dronele pot fi folosite nu doar pentru a salva viețile ucrainenilor, ci și pentru a captura soldați ruși care mai târziu vor depune mărturie împotriva guvernului lor criminal", a spus un membru al batalionului ucrainean de infanterie 247 din Harkov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇