Protestul soldaților ruși uitați prin Ucraina: Fără provizii și fără ordine, nici măcar nu știu exact unde se află (Video)

Protestul soldaților ruși uitați prin Ucraina: Fără provizii și fără ordine, nici măcar nu știu exact unde se află (Video)

Mai mulți soldați ruși se plâng într-o filmare că au fost abandonați în Ucraina. Ei spun că nu-și cunosc poziția exactă și nu știu cui raportează.

Înregistrările video în care militarii ruși critică haosul din armată s-au răspândit după începerea invaziei în Ucraina. În cea mai recentă producție de acest gen, difuzată pe canalul de Telegram al publicației ruse independente Astra, un grup de militari mobilizați din regiunile Moscova și Ivanovo prezintă un șir lung de nemulțumiri. Ei spun că nu știu unde se află exact, doar că sunt în Lugansk, și că n-au primit niciun ordin. Abandonați și fără provizii, au rămas sinistrați în Ucraina.

ADVERTISING

Rudele militarilor care apar în filmare au spus pentru Astra că aceștia au fost transportați între orașele Kursk și Rostov-pe-Don pentru instruire și transferul către unitățile militare locale.

Militarul care vorbește în numele grupului spune că documentele le-au fost reținute în Rostov, apoi au fost îmbarcați într-un avion cargo al armatei și duși în regiunea Lugansk din Ucraina. Ei nu știu acum care e poziția lor exactă, de ce unități aparțin, cine sunt comandanții lor și ce au de făcut mai departe.

Soldații spun că au fost mobilizați în Brigada 21 de Infanterie Mecanizată. Ulterior, ei nu au mai primit niciun ordin de la vreun ofițer. "Mulți dintre noi nu sunt capabili să lupte", spune soldatul, adăugând că "nu pot să îndeplinească misiuni de luptă".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Unii au nevoie de ajutor medical care nu poate fi asigurat în condiții de front. Dorim să primim documentele noastre cu ștampile și semnate cu nume oficiale, ca să știm și noi unde suntem, de cine aparținem și ce avem de făcut. Nu am înțeles unde ne aflăm, doar că suntem în regiunea Lugansk. Nu suntem trecuți pe statul de plată al Ministerului Apărării", a adăugat liderul grupului.

Soldații se plâng și că nu și-au primit banii promiși, că nu li s-a dat liber, iar răniții au fost trimiși înapoi pe front. "Nu înțelegem unde ne ducem, fiindcă n-avem niciun reprezentant", spune soldatul în clipul postat pe contul de Twitter War Translated care prezintă informații despre războiul din Ucraina.

ADVERTISING

Potrivit Astra, printre militarii aduși în Lugansk de la Rostov se numără și aproximativ 170 de bărbați care au fost obligați să semneze contracte cu Grupul Wagner, organizația de mercenari care a înregistrat pierderi mari în luptele de la Bahmut.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇