Soldații ucraineni sunt gata de contraofensivă: "Vine furtuna!" (Foto&Video)

Soldații ucraineni sunt gata de contraofensivă: "Vine furtuna!" (Foto&Video)

O brigadă ucraineană care promite că va distruge trupele ruse a făcut joi un exercițiu de luptă într-o pădure de lângă Kiev. Este doar una dintre acțiunile de pregătire a contraofensivei de primăvară pe care toată lumea o așteaptă, inclusiv Rusia.

Într-o poiană dintr-o pădure de pini din zona capitalei Ucrainei, soldații din brigada ucraineană Burevii, care joacă rolul trupelelor inamice, înaintează cu atenție, îmbrăcați în echipament de camuflaj și cu fețele acoperite de vopsea și de cagule. Dintr-o dată, un alt grup, reprezentând forțele ucrainene, lansează un atac surprinzător asupra lor, trăgând cu gloanțe oarbe și aruncând grenade fumigene albe.

Brigada Burevii („Furtuna”) face parte din Garda Națională a Ucrainei și este cunoscută sub denumirea de „brigada întâi prezidențială”. Președintele Volodimir Zelenski tocmai i-a lăudat „reziliența” săptămâna aceasta, relatează Kyiv Post.

ADVERTISING

Oamenii din Burevii spun că numele brigăzii poate fi citit și așa: "brigada care distruge trupele ruse".

Ministerul de Interne a anunțat în februarie crearea mai multor formațiuni de luptă, printre care și Burevii, conduse de Garda Națională, forțele de poliție și cele de grăniceri. Aceste noi unități care poartă titulaturi războinice, precum Spartan și Furia, au făcut apel pentru înrolarea voluntarilor, chemându-i să le întărească rândurile în timpul următoarei contraofensive. Peste 23.000 de oameni au răspuns apelului.

ADVERTISING

"E timpul să ne luăm înapoi ce e al nostru", se arată pe site-ul de recrutare al Gărzii Naționale. Iar mesajul brigăzii Burevii este clar: "Ocupanților, vine furtuna!".

Taraș, în vârstă de 41 de ani, a intrat în Burevii la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina, în februarie anul trecut, și a luptat în punctele fierbinți de pe front, inclusiv în Bahmut și Severodonețk.

Fost manager al unei fabrici care producea uși blindate, el consideră că armata ucraineană se află într-o situație mai bună decât anul trecut și trebuie să atace trupele ruse: "La începutul războiului, am avut o poziție defensivă. Sarcina noastră era să limităm inamicul. Acum trebuie să trecem la contraofensivă. Trebuie să recâștigăm ceea ce ne-a fost luat."

Taraș estimează că brigada nu va reveni pe front mai devreme de o lună, întrucât specialiștii încă sunt plecați la instruire în străinătate. "Acum toți specialiștii noștri, cum ar fi medicii, sunt afară, la pregătire. Există stocuri destule de uniforme, veste antiglonț, căști și alimente. Totul s-a schimbat mult. Motivația e bună", a spus el.

ADVERTISING

Acesta precizează că noii recruți nu sunt trimiși imediat la luptă. "Unitățile sunt împărțite, așa că aici există soldați care deja au participat la lupte și au experiență și am adăugat recruți", a explicat el.

"E mai bine, unitatea noastră s-a mărit de patru ori, avem mai mulți instructori din Occident. În general, nivelul de pregătire a crescut, sunt mai multe arme", a spus un ofițer de informații în vârstă de 21 de ani cu indicativul de apel Bazooka, care a intrat în armată în urmă cu trei ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇