Se pregătește Putin de înfrângere? Un document al Kremlinului îi învață pe propagandiști ce sa facă dacă Rusia pierde

Se pregătește Putin de înfrângere? Un document al Kremlinului îi învață pe propagandiști ce sa facă dacă Rusia pierde

Blocați de multe luni pe câmpurile de luptă din Ucraina, soldații ruși încă nu văd progrese mari în ofensiva lor. Mai mult, crește și teama de o contraofensivă ucraineană în următoarele săptămâni.

Așadar, se tem rușii de o înfrângere? Un document distribuit de Kremlin seamănă în orice caz îndoiala, scrie La Libre.

După cum relatează site-ul independent de știri rus Meduza, citat de HLN, Kremlinul a trimis un manual presei de stat și propagandiștilor. În acest document, un element este surprinzător: se vorbește despre pregătirea populației pentru o eventuală înfrângere.

ADVERTISING

„Nu subestimați contraofensiva ucraineană iminentă și nu răspândiți cu siguranță ideea conform căreia Kievul nu este cumva pregătit pentru aceasta”, se arată în document.

Potrivit celor scrise în manual, victoria rușilor rămâne posibilă, „dacă ofensiva ucraineană eșuează”.

Însă înfrângerea este evocată pentru prima dată într-un mod atât de precis, Rusia fiind nevoită să se confrunte cu „întregul Occident”: „Dacă armata ucraineană reușește să recupereze teritorii și să obțină victorii pe câmpul de luptă folosind arme din Statele Unite și din Europa, pierderile Rusiei vor fi plauzibile”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Problema economică

Războiul are un cost, la fel și reconstrucția. În documentul de la Kremlin, există și câteva directive în acest sens. Astfel, propagandiştii sunt rugaţi să evite subiectul banilor investiţi pentru reconstrucţie în regiunile nou cucerite, deoarece acest lucru i-ar putea jigni pe cetăţenii ruşi, care s-ar putea simţi neglijaţi.

„Este clar că vor fi probleme cu economia (…) Mai bine să nu mai vorbim de sumele care arată câți bani vor fi alocați noilor regiuni”, spune o sursă apropiată puterii de la Moscova.

ADVERTISING

Pe de altă parte, în schimb, se cere să fie transmise toate informațiile referitoare la modul în care Rusia renovează școli și spitale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇