Putin spune că adevăratul război se poartă împotriva Rusiei și că Ucraina a devenit ostatica unui ”regim criminal” condus de „stăpânii occidentali”

Putin spune că adevăratul război se poartă împotriva Rusiei și că Ucraina a devenit ostatica unui ”regim criminal” condus de „stăpânii occidentali”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut marți un discurs scurt, de doar 10 minute, în Piața Roșie din Moscova, unde este aniversată victoria asupra Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Liderul de la Kremlin a atacat din nou Occidentul, afirmând că adevăratul război este purtat împotriva Rusiei, potrivit CNN.

Putin a susținut că se poartă un „război adevărat” împotriva țării sale, adăugând că își dorește un viitor pașnic.

„S-a declanșat un adevărat război împotriva patriei noastre. Ne vom apăra. Am respins terorismul internațional și vom apăra locuitorii din Donbas și ne vom asigura propria siguranță”, a spus el, referindu-se la regiunea de est a Ucrainei, care a fost în mare parte ocupată de forțele ruse de când Putin a ordonat invadarea vecinului său în februarie anul trecut.

ADVERTISING

„Pentru noi, pentru Rusia, nu există naţiuni neprietenoase, ostile, nici în Vest, nici în Est. La fel ca marea majoritate a oamenilor de pe planetă, dorim să vedem un viitor paşnic, liber şi stabil.

Orice ideologie de supremaţie este în mod inerent respingătoare, criminală şi mortală. Totuși, elitele occidentale continuă să vorbească despre exclusivitatea lor, să ridice oamenii unii împotriva altora şi să divizeze societăţile, să provoace conflicte sângeroase şi lovituri de stat, să semene ură, rusofobie, naţionalism agresiv, să distrugă familia şi valorile tradiţionale.

Şi toate acestea pentru a continua să dicteze, să îşi impună voinţa, drepturile, regulile şi, de fapt, un sistem de jaf, violenţă şi suprimare asupra popoarelor. Se pare că au uitat la ce a dus pretenţia smintită a naziştilor de a domina lumea. Au uitat cine a învins acest rău monstruos şi total, cine şi-a apărat patria şi nu şi-a cruţat vieţile pentru eliberarea popoarelor din Europa”, a mai susținut Putin.

ADVERTISING

Liderul rus a continuat să țintească Occidentul în discursul său, spunând că „scopul statelor occidentale nu este altul decât să vadă căderea țării noastre”. Putin arată că memoria celor care au apărat „patria este sfântă”, potrivit BBC.

Mai mult, Putin susține că Ucraina a devenit „ostatică” a unui regim condus de „stăpânii occidentali”.

”Națiunea ucraineană a devenit ostatică a unei lovituri de stat care a dus la un regim criminal condus de stăpânii săi occidentali. A devenit un pion pentru planurile lor crude și egoiste”, vituperează Putin.

Putin spune că este foarte important ca astăzi, la Moscova, liderii fostului bloc URSS să fie prezenți alături de el. „În amintirea fiilor, a taților, a bunicilor și a altor rude”, a subliniat, cerând un minut de reculegere.

ADVERTISING

Apoi, liderul de la Kremlin i-a felicitat și pe comandanții care participă la „operațiunea militară specială" a Rusiei, afirmând că se bazează pe victoria țării în Ucraina, dar și pe soldați.

A spus că este mândru de militarii săi și că ”de acești oameni depind statalitatea și viitorul Rusiei”.

”Suntem mândri de cei care au luat parte la operaţiunea militară specială, de toţi cei care luptă pe front, care asigură frontul sub foc, care salvează răniţii. Nu există o cauză mai mare decât munca voastră în luptă.

Securitatea ţării noastre, viitorul statalităţii noastre şi al poporului nostru depind de voi. Vă îndepliniţi datoria militară cu onoare, luptaţi pentru Rusia. Familiile, copiii şi prietenii voştri sunt în spatele vostru. Ei vă aşteaptă. Sunt sigur că simţiţi dragostea lor nemărginită”, a continuat Putin.

„Nu există nicio cauză mai puternică în lume decât dragostea pentru forțele noastre armate”, adaugă Putin în timp ce își încheie discursul, iar imnul național rus începe să răsune.

Russia's Victory Day Parade and Putin's speech to crowds

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇