Rusia susține că a atacat mall-ul din Kiev pentru că servea drept depozit pentru rachete

Rusia susține că a atacat mall-ul din Kiev pentru că servea drept depozit pentru rachete

Rusia a anunţat, luni, că armata sa a bombardat centrul comercial din Kiev, deoarece servea drept depozit pentru rachete şi staţie de reîncărcare a lansatoarelor de rachete de către forţele ucrainene, potrivit lui Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Centrul comercial din Kiev a fost atacat duminică seară de forţele ruse. Cel puţin 8 persoane au murit, iar clădirile din apropiere au fost distruse. Mormane de moloz şi resturi arse ale maşinilor au fost răspândite pe o rază de câteva sute de metri.

ADVERTISING

”Zonele din apropierea centrului comercial au fost folosite ca bază pentru depozitarea muniţiei de rachete şi pentru reîncărcarea mai multor lansatoare de rachete”, a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, citat de Reuters.

”Armele de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune au distrus o baterie ucraineană de lansatoare multiple de rachete şi un depozit de muniţie într-un centru comercial inactiv în noaptea de 21 martie”, a spus el.

Război în Ucraina, Ziua 26 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING

”Am dori să reamintim din nou presei occidentale: am oferit dovezi complete care arată că regimul naţionalist de la Kiev a folosit clădiri în zonele rezidenţiale din Kiev şi în alte oraşe ca scuturi pentru a trage cu lansatoare multiple de rachete”, a continuat Konaşenkov.

El a spus că operaţiunea Rusiei a fost efectuată de forţe profesioniste şi bine înarmate şi a dezminţit afirmaţiile Ucrainei conform cărora forţele ruse ar fi atacat civili.

De asemenea, el a respins afirmaţiile oficialilor ucraineni despre pierderile de personal şi echipamente pe care le-a suferit Rusia, numindu-le ”minciuni de propagandă”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇