Rușii au tras cu gloanțe și grenade paralizante în oamenii care s-au revoltat în Hersonul ocupat (Imagini cu puternic impact emoțional)

Rușii au tras cu gloanțe și grenade paralizante în oamenii care s-au revoltat în Hersonul ocupat (Imagini cu puternic impact emoțional)

În Herson oamenii s-au revoltat împotriva invadatorilor, iar rușii au reacționat cu grenade paralizante și focuri de armă împotriva mulțimii.

Primele informații arată că un pensionar a fost împușcat în picior.

În imagini se vede că în piața orașului erau și femei cu copii.

Război în Ucraina, Ziua 26 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Rusia a anunţat ocuparea oraşului Herson, precum şi a regiunii cu acelaşi nume din sudul Ucrainei, pe 3 martie. De la acest anunţ au existat informaţii numeroase potrivit cărora trupele ruse au răpit oameni politici locali pro-ucraineni și au terorizat localnicii.

ADVERTISING

De altfel, chiar din primele ore, ucrainenii au fost sfătuiți să meargă în grupuri mari, să nu conducă autoturismele cu viteză, să fie pregătiți să oprească la semnalul soldaților ruși și să nu îi provoace.

Însă oamenii s-au revoltat de mai multe ori până acum și forțele ruse au reacționat în forță de fiecare dată.

Rușii încearcă să impună și în Herson o administrație locală favorabilă lor și au existat informații că ar plănui apoi organizarea unui ”referendum pentru independență”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇