Localnicii din oraşele cucerite îi înfruntă pe soldații ruși: Proteste mari în Herson, Melitopol și Lugansk (Video)

Localnicii din oraşele cucerite îi înfruntă pe soldații ruși: Proteste mari în Herson, Melitopol și Lugansk (Video)

În oraşele ucrainene Herson, Melitopol, cucerite de armata rusă, au loc proteste faţă de invazie. Sute de localnici au ieşit sâmbătă să înfrunte militarii ruși.

În Herson, trupele de ocupaţie au încercat să împrăştie mulţimea cu focuri de armă trase în aer, conform imaginilor postate de canalul Nexta TV. Manifestanţii sunt „înarmaţi” cu steaguri:

Localnicii ar fi început să protesteze după ce rușii ar fi adus oameni din Crimeea care să pretindă că sunt localnici şi că sunt de acord cu ocupația rusă. Ceea ce i-a supărat și scos în stradă pe locuitorii din Herson.

Imagini de la protestele din Herson au fost postate şi de fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Ucrainei, Iulia Mendel. Oamenii "protestează cu riscul de a fi ucişi de ruşi", a scris Mendel.

Imagini din Piaţa Libertăţii din Herson:

Un localnic s-a întins pe asfalt pentru a împiedica trecerea vehiculelor militare ruse. "Plecaţi acasă, invadatorilor!", strigă manifestanţii.

În urma protestelor la care au luat parte mii de oameni, trupele ruse s-au retras din centrul oraşului, potrivit unor martori citaţi de agenția de știri Interfax-Ucraina, informație care pare să foie confirmată și de imaginile transmise pe reţelele sociale.

Forțele armate ale Federației Ruse au cucerit săptămâna aceasta oraşul Herson. Locuitorii au fost sfătuiți de autorităţi să nu conducă autoturismele cu viteză, să fie pregătiți să oprească la semnalul soldaților ruși și să nu îi provoace.

ADVERTISING

În Melitopol localnicii înfruntă soldaţii înarmaţi cu mâinile goale într-o nouă rundă de proteste în unul dintre primele oraşe capturate de ruşi:

Proteste au avut loc sâmbătă şi în regiunea Lugansk.

Ucraina a intrat în a 10-a zi de război, iar vestea zilei a fost că Rusia a acceptat încetarea focului pentru câteva ore, în Mariupol și Volnovaha, pentru a permite evacuarea civililor. Numai că rușii nu au încetat focul și autoritățile locale au fost nevoite să anuleze evacuarea civililor. Rusia, la rândul ei, a spus că din cauza ucrainenilor nu s-a putut respecta armistițiul.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 10-a zi de război


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇