Ce reguli trebuie să respecte ucrainenii din Herson, oraș capturat de ruși: Nu mergeţi în grupuri, nu provocaţi soldaţii!

Ce reguli trebuie să respecte ucrainenii din Herson, oraș capturat de ruși: Nu mergeţi în grupuri, nu provocaţi soldaţii!

Autoritățile orașului Herson, capturat de trupele ruse, au impus locuitorilor săi un set de reguli, astfel încât viața lor să nu fie pusă în pericol.

Aceștia sunt sfătuiți să nu conducă autoturismele cu viteză, să fie pregătiți să oprească la semnalul soldaților ruși și să nu îi provoace.

„Acum în oraș este liniște. Zilele trecute au fost lupte și explozii. Ieri nimeni nu a ieșit din case pentru că era prea periculos, dar astăzi oamenii ies, încearcă să cumpere ceva de mâncare.

Avem niște reguli de urmat. Nu trebuie să provocăm soldații ruși. Nu putem merge în grupuri, nu putem conduce rapid mașinile. Trebuie să fim pregătiți să ne oprim și să arătăm soldaților ruși ce avem în mașină și să nu provocăm pe nimeni", a declarat Nina, o localnică, pentru BBC.

ADVERTISING

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 8-a zi de război în Ucraina

Ea a subliniat că locuitorii din Herson au acum apă, curent și Internet și au auzit că urmează să sosească și provizii medicale.

Nina mai spune că la periferia orașului încă se aud explozii și speră că în curând războiul se va termina.

„Sper doar că nu va dura prea mult timp și că vom fi bine. Toți oamenii sunt împotriva războiului, dar nu putem face nimic”, a mai afirmat ea.

Oficiali ucraineni au confirmat joi capturarea oraşului Herson de către armata rusă, un mare oraş din sudul ţării pe care Moscova a anunţat că l-a cucerit încă de miercuri dimineaţă după lupte aprige.

ADVERTISING

Este cel mai mare oraş capturat de forţele ruse de la începutul invaziei în urmă cu şapte zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇