Situație alarmantă în Mariupol. Oamenii nu mai au hrană, curent, căldură și apă: Nu putem lua nici măcar răniţii de pe străzi!

Situație alarmantă în Mariupol. Oamenii nu mai au hrană, curent, căldură și apă: Nu putem lua nici măcar răniţii de pe străzi!

Autoritățile din Mariupol spun că Rusia bombardează în mod constant și deliberat infrastructura civilă critică din oraș, lăsându-l fără apă, încălzire sau energie electrică. Totodată, inamicii nu lasă ucrainenii să își facă provizii și nu permit evacuarea oamenilor.

„Ei (rușii – n.red.) distrug proviziile de hrană, suntem blocați ca în vechiul Leningrad. În mod deliberat, timp de șapte zile, au distrus infrastructura critică a orașului. Nu avem curent, apă sau căldură. Este un genocid”, au transmis consilierii orașului, potrivit The Guardian.

ADVERTISING

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 8-a zi de război în Ucraina

La rândul său, primarul Vadim Boicenko spune că autorităţile nu pot să adune răniţii din cauza bombardamentelor constante lansate de trupele ruse.

„Nu putem lua nici măcar răniţii de pe străzi, din apartamente, pentru că bombardamentele nu se opresc”, a spus Boicenko, citat de BBC.

Totodată, viceprimarul orașului a declarat că sute de oameni ar fi murit în urma atacurilor repetate ale trupelor ruse.

Ministerul rus al Apărării a îndemnat civilii să părăsească oraşul printr-un aşa-numit „culoar verde”.

ADVERTISING

Joi dimineață, un purtător de cuvânt al rebelilor pro-ruşi a declarat că trupele ruse vor organiza „atacuri care vizează oraşul”, dacă forţele ucrainene nu se predau.

Orașul Mariupol este văzut ca un ”premiu” important pentru ruși, pentru că dacă îl vor captura își vor uni forțele în sud și est.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇